Ogólnie sobie sprawdziłem ta stronę i...no ludzie to śmiech jest. Zwykłe kodiq - taka japońska czy chińska gra logiczna. Nawet na tescie psycho dla kierowców sa bardziej skomplikowane zadania. Dodam, ze niestety nie ma to nic wspólnego z testem na IQ....ale na pewno ma sporo wspólnego z zarabianiem kasy przez twórców strony
Test na IQ rózni się między innymi tym, ze nie jest wyłacznie obrazkowy i nie da isę go rozwiazać w 15minut, co więcej składa się z 3 części, niektóre zadania/pytania wymagają przede wszystkim rozumienia tekstu z którego odpowiedź wynika sama...wszyscy to znamy. A tu...mamy dalekowschodnią girke za wynik której ktoś jeszcze sobie każe słono płacić....kogo wy chcecie nabrać...samych siebie?? 100kt w kodaiq to taka norma pozwalajaca odróznić fakt, ze nie jest się szympansem Olejcie to
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 23, 2008 05:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zwykłe kodiq - taka japońska czy chińska gra logiczna.
Nie mogę znaleźć w necie żadnych informacji na temat gry o nazwie "kodiq" ani "kodaiq"
...ale na pewno SMS-a o takiej właśnie treści (ta druga wersja) wysyła się po wykonaniu testu
Thrillco napisał/a:
Dodam, ze niestety nie ma to nic wspólnego z testem na IQ....
Thrillco napisał/a:
Test na IQ rózni się między innymi tym, ze nie jest wyłacznie obrazkowy i nie da isę go rozwiazać w 15minut
Tzn., że jest część obrazkowa w prawdziwym teście IQ? Jeżeli tak, to to co jest na stronie stanowi jedynie fragment testu sprawdzający konkretne zdolności.
Thrillco napisał/a:
100kt w kodaiq to taka norma pozwalajaca odróznić fakt, ze nie jest się szympansem Olejcie to
Moim zdaniem liczba punktów w tej "grze" dobrze odzwierciedla posiadane IQ (dla jasności -> ja testu sobie tam nie robiłem), a Twoje porównanie do szympansów jest nie na miejscu.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
smieszy mnie jesdno... wszyscy sie smieja ze test dla szympansow itd itp... to czemu wszyscy nie robia po 150-200 pkt?? ba dodam ze kilka osob mialo wyniki rzedu 80 pkt
Sam zrobilem dalem sie naciagnac na smsa, wynik 104 w porownaniu np do 119 tomiego czy 80 pana X oczyms swiadczy,.. Nie mowie ze tomi jest genialny a pan X szympansem
Mialem kiedys test w którym bylo ok 100 zadan i 25 minut tam mi wychodzilo ok 90IQ czyli normalnie.
A w ogóle to jestem teraz na haju bo rozpuszczalnik mi sie wylal wpokoju
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Wysłany: Sro Lip 23, 2008 14:39
piter34 napisał/a:
Tzn., że jest część obrazkowa w prawdziwym teście IQ? Jeżeli tak, to to co jest na stronie stanowi jedynie fragment testu sprawdzający konkretne zdolności
Tak dokładnie jest. Nawet na stronie tego testu można o tym przeczytać. Nazywanie jednak wyniku IQ jest zabiegiem komercyjnym, chociaż każdy twórca testu może sobie nazwać wynik jak chce. Zresztą niektórzy zawodowo zajmujący się badaniem różnic indywidualnych podają taką definicję: inteligencja to jest to, co mierzą testy (więc w zależności od tesu inteligencja będzie oznaczała trochę co innego, ważna jest rzetelność podczas tworzenia skali). Uważam, że ten test jest w miarę miarodajny, a jak czytam o tym, że komuś wyszedł w "bardziej" rzetelnych testach wynik IQ 133 lub więcej, to ... gratuluję (nieszczerze) dobrego samopoczucia
_________________ Zdrowy sen nie tylko przedłuża życie, ale i skraca dzień roboczy.
Thrillco [Usunięty]
Wysłany: Sro Lip 23, 2008 16:01
sam wynik w takich testach tez nie koniecznie świadczy o czymkolwiek. Moze się zdazyc, ze jednego dnia nie dobijecie do 90 a na dzień nastepny bez trudu przeskoczycie 100. Poza tym jest masa przypadków, kiedy osoby częsciowo uposledzone osiagają niesamowite wyniki jednego dnia by nastepnego wrócić do normy. Niektórzy "niepełnosprytni" mają w ogóle bardzo wysokie IQ a nie potrafią na codzień pójść do sklepu po bułki bo traca orientacje albo w połowie drogi już nie mają pojecia dlaczego wyszli. Ja osobiście IQ wole nazywac miernikiem czlowieczenstwa...stad ten tekst o szympansach No i jeszcze chodziło głównie o to, ze jest to część obrazkowa..niektóre czlekoksztaltne nieźle sobie z nią radzą.
Morris nie chodzi akurat o niczyje samopoczucie a taki test jak ten z linku od Mensowego różni się tym, że jedynie ten w mensie jest opracowany wg. pewnych norm ustalonych dawno temu i aktualizowanych, chociazby o fakt, ze człowiek się rozwija i to co kiedyś było wynikiem świetnym dziś może się okazac miernym.
"Coś" to jest obecnie powyżej 140 pkt.
I całym tym swoim wynikiem nie ogarniam tego "gratuluję (nieszczerze) dobrego samopoczucia"...wyschło ci coś czy jak
tom214Si [Usunięty]
Wysłany: Sro Lip 23, 2008 20:28
morris napisał/a:
jak czytam o tym, że komuś wyszedł w "bardziej" rzetelnych testach wynik IQ 133 lub więcej, to ... gratuluję (nieszczerze) dobrego samopoczucia
ten ktoś komu gdzieś wyszło więcej niż 133 nie trwierdził że był to bardziej miarodajny test
Tak przy okazji moja kuzynka ma 148 (umowna granica geniuszem bycia ) a ponadto zna(łe)m osobiście jedną taką co ma 156 (oficjalne, certyfikowane) - tzn. IQ 156 a nie Alfę Romeo
Najinteligentniejsza Polka (spośród zmierzonych rzecz jasna) ma 176, a najinteligentniejszy człek na świecie rzekomo 227....i nie potrafi samodzielnie nawet herbaty zaparzyć (sic!)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum