Mam pytanie czy wszystkie chłodnice klimy maja wentylator bo na allegro szukałem i wszystkie maja wentylator, a ja miałem stłuczkę i mam dziurawa chłodnicę klimy, dzisiaj ja wykręciłem i inaczej wygląda niż te z allegro, nie ma wentylatora a węzę są przykręcone do niej bezpośrednio.. p.s. nie ma ktoś przypadkiem pasa przedniego ewentualnie górną część
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 23, 2008 18:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
chłodnice nie mają wentylatora , tylko jest on przykręcany do chłodnicy rurki też są przykręcane bezpośrednio do chłodnic.... sprawdź czy nie masz przypadkiem klimatyzacji DIAVIA, której podzespoły nieco różnią się od fabrycznych VALEO
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 202 Skąd: Wrocław
Wysłany: Sro Lip 23, 2008 22:36
no właśnie doszedłem do wniosku ze chyba właśnie mam klimę dokładaną, bo przy silniku 1.1 chyba by seryjnie nie dawali klimy;-p i wydaje mi sie ze niema filtra bo sie kurzy w środku;p, ale najbardziej mnie myli to ze sprężarka jest oryginalna czyli ma nalepkę z napisem Rover i Magneti Marelii. a na allegro jest KIT klimy do r200; chodniczka wygląda identycznie ale sprężarka jest innej firmy ( http://www.allegro.pl/ite...owa_diavia.html ) No i w związku z tym mam pytania dwa: czy można dołożyć filtr (trzeba wymienić obudowę) a drugie czy wentylatorek PRZYKRĘCONY (łapanie za słówka to opanowałeś sTERYD, do chodniczki wpływa znacząco na jej działanie, bo ten na allegro Diavia tez ma PRZYKRECONY???
Pozdrawiam
_________________ 1,1 mały ale wariat;-) (2 mandaty za prędkość ;-Di jedna stłuczka (szajse);-)
z tym wentylatorkiem to nie wiem dokładnie, ale wpływa w zasadzie jak stoisz, a nie jedziesz, bo wtedy chłodzi czynnik nie pozwalając na nadmierny wzrost ciśnienia powodujacy wyłaczenia klimy...
klimatyzacja DIAVIA była montowana w salonach Rovera na życzenie klienta więc pewnie moze mieć znaczek Rovera
jeśli chodzi o filtr, to może być ciężko, bo ten układ akurat ma dość mocno zamkniętą puszkę na filtr, chyba, że zamontujesz coś na sam wlot powietrza do nawiewu
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
to może być problem... pisząc "puszkę" miałem na myśli obudowę, w której znajduje się parownik od klimy i spora część wentylacji (cały kanał od wentylatora do nagrzewnicy) więc nie wiem czy w ogóle da się coś tam wcisnąć, a na pewno byłoby to bardzo dużo roboty...
chyba dużo łatwiej obmierzyć kanal dolotowy w podszybiu i wrzucić tam jakiś filtr...
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 202 Skąd: Wrocław
Wysłany: Sro Lip 23, 2008 23:18
spoko, coś sie pomyśli później teraz muszę myśleć skąd tu nowa maskę, belkę przednia wyczasnoć, na szczescie po stłuczce zderzak sie tylko wgniótł a nie połamał
Pozdrawiam
_________________ 1,1 mały ale wariat;-) (2 mandaty za prędkość ;-Di jedna stłuczka (szajse);-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum