Wysłany: Czw Sie 07, 2008 20:41 [R75] Wymiana Żarówki w xenonach H9 D2S
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam!
Mam pytanie odnośnie wymiany żarówki w xenonach, ponieważ myśle nad wymianą żarówek i nie wiem jak sie do tego zabrac!
Wiec pytam sie czy ktos z was miał z tym do czynienia??? :)
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Gru 13, 2010 02:06, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 20:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
moj brat kiedys sobie ze zwyklych zarowek robil xeony, oprocz zarowek trzeba jeszcze jakis transfomator kupic, troche jest roboty przy tym, jego wyszlo to cos okolo 300-400 zl
ale tu już są xenony trzeba tylko sam palnik wymienić na nowy zapewne Wymiana żarówek w R75 jest możliwa po przez nadkole wewnętrzne po skręceniu kół - jest tam klapka. Czy z ksenonami jest podobnie jak ze zwykłymi niestety nie wiem. Chyba podobny temat już był na forum poszukaj
Pomógł: 29 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 423 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Nie Sie 10, 2008 13:05
Załamię cię
Wg rave trzeba zdjąć zderzak, odkręcić lampy i dopiero można dobrać się do palników. W 75 po liftingu udało mi się dostać do nich przez dziury w nadkolu ale nie jest to łatwe a do tego z jednej strony wymaga demontażu zbiorniczka z płynem do spryskiwacza a najpierw osłon pod silnikiem...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum