Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam.
Mam takie pytanie odnośnie inst.gazowej II gen.
Przy komputerze sterującym są dwie diody, czerwona i zielona.Która powinna świecić przy dobrze wyregulowanej instalacji gazowej ?
Będąc ostatnio u mechanika (wymiana parownika) coś mi mowił o tych diodach ,ale za diabła nie pamiętam ,która ma świecić.Coś mi chodzi po głowie kolor czerwony , ale przeważnie czerwony zwraca na "coś" uwagę.
Może ktoś mi to wyjaśnić .
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 24, 2011 00:16, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 11, 2008 19:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wszystko zależy co ty tam masz za sterownik czy też komputer, niektóre mają diody inne interfejsy diagnostyczne itp. Nikt ci na te pytanie tutaj nie odpowie.
interfejsu to nie mam bo jak pisałem wcześniej świecą diody czerwona albo zielona.
A sterownik czy komputer to jak widać w podpisie Zavoli Centralina 500 .
Liczę jednak ,że są na forum ludzie mający wiedzę na ten temat .Chodzi mi tylko o te kolory diod.
Najprościej byłoby skontaktować się z tym mechanikiem,ale ma teraz urlop i nie ma go w Polsce.A na 100% mówił mi o ewentualnych regulacjach tylko nie pamiętam na który kolor mam zwrócić uwagę .
Myśle że musiał by się znaleść ktoś kto będzie miał taki sam sterownik jak ty, a z tym to ciężko będzie znając życie. Poszukaj na google, moze znajdziesz producenta i tam jakąś instrukcje sobie ściągniesz albo zapytasz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum