Wysłany: Nie Sie 31, 2008 13:53 [R414] Problem z szybą? Pomocy!
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: wszystkie
Witam!
Szyba w przednich drzwiach w moim Rover-rze 414 nie zamyka sie do konca, wyglada jakby byla krzywo wsadzona, prosze o pomoc, jakies porady jak rozebrac drzwi i nastawic szybe. Z gory dziekuje!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 19, 2011 22:32, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 31, 2008 13:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Sie 31, 2008 14:23 Re: [Rover 414] - problem z szyba? Pomocy!
kerad84 napisał/a:
Witam!
Szyba w przednich drzwiach w moim Rover-rze 414 nie zamyka sie do konca, wyglada jakby byla krzywo wsadzona, prosze o pomoc, jakies porady jak rozebrac drzwi i nastawic szybe. Z gory dziekuje!
Miałem podobny problem w swojej Toyocie Carinie E i podobnie w R620 Si.
Winę za to ponosi "wyrobiony" plastikowy prowadnik szyby... "Łamie" się ona do przodu , co utrudnia jej zamknięcie do końca... Trzeba wymienić ów plastik.
Ja jednak znalazłem sposób na "odroczenie kary..."
Z pomocą przyszedł mi kosmetyk samochodowy!!!
Plack (Cocpit spray) Napsiukałem go w prowadnicę szyby w pobliżu lusterka...
I działa... Szyba się zamyka prawidłowo! Tylko od czasu do czasu trzeba zabieg powtórzyć.
Zanim zawołasz: "Siostro! Skalpel proszę!" przetestuj mój sposób!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum