Wysłany: Nie Sie 31, 2008 21:52 Rover 200 1.4 16v Wiecej mocy
Witam. Mam pytanie. Czy w Roverku 200 z silnikiem 1.4 16v da sie zrobić cokolwiek żeby wyciągnąć z niego wiecej mocy ? Sam nie znam sie zbyt dobrze na autach dlatego chce zasięgnąć porady osob bardziej wtajemniczonych Interesuje mnie wszystko co mógłbym do niego wrzucić zeby uzyskać lepsze osiągi będe wdzięczny za każdą pomoc. Z góry dzieki
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 31, 2008 21:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Gdybym teraz kupował zrobił bym tak ale cóż zrobić na głupote nie ma lekarstwa myslałem ze mi starczy hehe a jednak jest mało napewno sie cos da zrobic nie takie rzeczy ludzie robią musi być jakas alternatywa. Poczekam na konkrety
załóż bi-turbo i nitro koniecznie 1 strzał 200 KM i aż lecisz w Kosmos ^^ Ogólnie to nie wiem czy opłaca się tuningowac 1.4. Tak jak pisał Konix, najlepsym wyjściem jak i najtańszym jest wymiana silnika.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
załóż bi-turbo i nitro koniecznie 1 strzał 200 KM i aż lecisz w Kosmos ^^ Ogólnie to nie wiem czy opłaca się tuningowac 1.4. Tak jak pisał Konix, najlepsym wyjściem jak i najtańszym jest wymiana silnika.
sądziłem że moj temat spotka sie z lekko wysmiewanym przyjęciem Ale nic nie poradze że kocham to auto i chce zeby troche szybciej sie zbierało. Gdybym sie znał nie pytal bym o to was ale raczej prosze o konkrety i ewentualnie jakies linki co moge kupic...
z silnika 1.4 103 KM to i tak dobry wynik ... chcesz wiecej mocy kup 1.8 145 KM
Cytat:
Jest kilka możliwości, ale najtaniej będzie wymienić silnik.
To nie jest wysmiewanie! To naprawde najtanszy i najskuteczniejszy sposob na podniesienie mocy
Zmieniajac auto, lub sam silnik na powiedzmy z R200Vi uzyskasz stosunek przyrostu mocy do ceny na poziomie ok. 1KM za 100PLN. Kazda inna modyfikacja kosztuje KILKAKROTNIE wiecej...
_________________ obecnie MGF 1.8VVC 1997 i omega 2.6 V6 2001, był 620Si 1996
z silnika 1.4 103 KM to i tak dobry wynik ... chcesz wiecej mocy kup 1.8 145 KM
blads napisał/a:
RaPt!l3 napisał/a:
sądziłem że moj temat spotka sie z lekko wysmiewanym przyjęciem
Dziękuję
Dla przykładu na alledrogo jest Opel Corsa z 94 r brakowało mu mocy wsadzil 2.0 gsi 160 KM i ma 6 s do sety ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum