Wysłany: Sob Wrz 06, 2008 19:29 [R420] Problem z przyspieszaczem zaplonu
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam,
Otoz mam takowy problem: gdy bylem na przegladzie gazu okazalo sie, ze mam uszkodzony przyspieszacz zaplonu - chyba dobrze to zapamietalem - to taka mala czarna gumowa gruszka. Była ona odłaczona i w ogole nie wiem czy oryginalna bo firmy Renault. I Panowie od gazu zwalili wszystko na nia, powiedzieli ze przez to mam problem z falowaniem gazu itp. Nie znam sie, ale troszku im nie wierze...
A co Was drodzy Koledzy chcialbym zapytac to wlasnie czy to normalne, ze byla ona firmy Renault? oraz co sie zwykle dzieje czy jest ona niepodlaczona? i gdzie i za ie moge nabyc odpowiednia do mojego autka?
Pozdrawiam!!!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 20, 2011 00:41, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 06, 2008 19:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Fabrycznie w silniku serii T nie występowało nic takiego jak przyspieszacz zapłonu. Zapłon jest regulowany przez komputer wtrysku.
To co masz to być może ktoś zamontował do pary z instalacją LPG (bo LPG ma wyższą liczbę oktanową).
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum