Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam wszystkich , jak pisałem wcześniej mam problem z tylnym zawieszeniem. Przy prędkości 90km/h na wyboistej drodze ucieka mi tył samochodu , sprawdziłem zawieszenie na szarpakach i wszystko jest ok. amortyzatory 65%. Kolega pisał , że miał te same obiawy i po wymianie amortyzatorów wszystko jest ok . Będę musiał chyba u siebie wymienić , może ktoś ostatnio zmieniał amortyzatory tylne w swoim roverku , jakie i za ile można kupić tylne amortyzatory do R620 SDI 1995 rok.Może ktoś podpowie czy dużo jest roboty przy takiej wymianie . Pozdrawiam ROBERT .[/b]
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 24, 2011 23:40, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 17:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
danio667 [Usunięty]
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 20:47
Ja ostatnio miałem to samo zeszłej zimy... ale zanim wyjechałem na traskę i zanim się do tego przybrałem to zmieniłem je dopiero przed wakacjami... u mnie co prawda amorki były słabe. kupiłem najtańsze i jeśli chodzi o montaż/demontaż to jest to najlepiej robota dla dwóch. i zależy od umiejętności mi zajeła 4 h w garażu.
Najprawdopodobniej będziesz musiał wymienić tulejki metalowo-gumowe dolnego mocowania amorka - po 1 szt na stronę. Nie wiem gdzie je dostać - w serwisie hondy - bo honda accord to to samo lub w tomateam.
Ja u siebie ich nie wymieniłem ale i tak muszę to zrobić. i Tobie też radzę bo będzie pewnie problem bo się zapieką śruby i radził bym je także zmienić - pomierzyć przed wymianą i kupić. - a na sam koniec Mogę Ci powiedzieć że lepiej nie kupywać tych najtańszych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum