większość użytkowników CB zakłada je jeśli dobrze pamiętam z prawej strony konsoli czyli obok lewej nogi pasażera, część montuje w konsoli środkowej pod radiem np. ... poszukaj na forum, było już kilka takich tematów, a w dodatku z fotkami
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Wysłany: Czw Paź 09, 2008 22:47 Re: Którędy da rade pościc kabel od aku do środka
BoloSr napisał/a:
Pytanko jak w temacie ktoredy mozna pościc kabel od komory silnika czyli aku do srodka fury sa jakies przepusty wolne ?
Z komory silnika przecisnąłem przewód razem z wiązką kabli znajdującą się za zbiorniczkiem płynu chłodzącego, a dalej .......to troszkę paluszki bolą, ale się da.
Mam 45-tkę w wersji angielskiej, dlatego może być troszkę inaczej, ale wiązkę kabli powinieneś znaleźć.
Dziś zamontowałem swego unidena w bardzo podobny sposób.
Wyciąłem fragment dna schowka i radyjko wskoczyło głębiej.
Mam tylko jeden problem, gdy odpalę samochodzik to w radiu słyszę silnik, albo coś innego, zmieniającego częstotliwość wraz ze zmianą obrotów.
Kolega stwierdził że to z zapłonu.
Czy komuś udało się skutecznie zlikwidować ten problem ?
Ja u siebie w 400 zapodałem w środkowej konsoli na dolnej półce pod popielniczką.Kabel od Anteny puściłem pod tapicerką. Muszę jeszcze tylko pochować kable od zasilania. Chciałem dodać zdjęcie ale nie mogę wstawić choć mam w formacie jpeg a dołączając załącznik to pokazuje ,że jest w formacie jpe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum