Wysłany: Pią Paź 17, 2008 09:14 [R416] Brak paliwa ???, czy jednak coś innego ???
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam,
Proszę o pomoc, bo nie mam pomysłu co może być przyczyną, ale do rzeczy:
Czasami zdarzają się takie objawy: odpalam chodzi silnik normalnie, za chwilę zapala się kontrolka rezerwy, obroty zaczynają falować i po chwili silnik gaśnie (w tym momencie normalne objawy braku paliwa) i już samochodu nie mogę odpalić, ale według wskaźnika jest 1/4 baku z paliwem. A najdziwniejsze jest to, że przychodząc na drugi dzień odpalam silnik normalnie i jadę - kontrolka rezerwy się nie zapala, auto funkcjonuje normalnie. Nie są to objawy częste, ale trochę irytujące, prosiłbym o radę, co może być przyczyną takiego zachowania ?
p.s. czy ktoś może się orientuje jaki jest numer katalogowy szczotek do rozrusznika, symbol to co odczytałem z rozrusznika to E80E(0.9)
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Lut 26, 2011 23:30, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 17, 2008 09:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Paź 18, 2008 18:37
Jednak powodem banał - brak paliwa !, wlałem piątkę, kilka razy zakasłał i odpalił
Jednak wskaźnik paliwa mnie rozwala, pokazuje 1/4 baku pełnego - jak to doprowadzić do porządku (przynajmniej do bardziej realistycznych wskazań) - słucham porad i sugestii.
Rozumiem irracjonalne wskazania poziomu paliwa, ale to już jest przesada
Może to być problem z połączeniami w obwodzie wskaźnika poziomu paliwa lub sam potencjometr który jest razem z pompą w zbiorniku lub wskaźnik na konsoli przy tgz. zegarach.
_________________ Tomasz 416 Lublin tel. 691508162
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum