unpredictablee, sorry za bałagan w Twoim wątku - dokończymy, Ok?
michone, czym się różnią Hertze ESK i DSK? Dopiero zauważyłem, że są dwa typy...
Spodobały mnie się te głośniki. Co będzie lepszym zestawem: CDA-9884 czy CDE-9874 i wskazany przez Ciebie Rockford? Czy 9884 może po części zastąpić wzmacniacz dla takiego niedużego zestawu?
_________________ It's all right...
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 20, 2008 10:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie moze hertz dsk mimo ceny gra tragicznie a wysokie tony wala piachem jak w egipcie podczas wiatrów... Ja bym wybral CDA bo z zalozenia jest wyzej niz cde
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
hehe pewnie od serii ELEMENT.
Całkiem fajna cena jak na μ-Dimensiona
w związku z tym mam pytanie, (zaśmiecać tematu już nie będę bo widzę sprawa załatwiona)
Można porównać ten zestaw μ-Dimensiona do TEGO zestawu Powerass wiem, że Dimension to inna półka ale jak się to ma do głośników, niestety nie miałem okazji ich słyszeć.
_________________ NIE POTRAFISZ PRZECZYTAĆ TEGO TEKSTU, WCIŚNIJ Ctrl +
hehe pewnie od serii ELEMENT.
Całkiem fajna cena jak na μ-Dimensiona
w związku z tym mam pytanie, (zaśmiecać tematu już nie będę bo widzę sprawa załatwiona)
Można porównać ten zestaw μ-Dimensiona do TEGO zestawu Powerass wiem, że Dimension to inna półka ale jak się to ma do głośników, niestety nie miałem okazji ich słyszeć.
ale to 13cm nie wiem ile masz kasy... ale jak juz to bierz L-60c albo stary i ceniony s6c napewno glosniki oferujące bardzo dobrą jakość troche drozsze od helixow ale wedlug mnie o innym charakterze bardziej agresywne. Na www.essa.com.pl są akurat i jedne i drugie w promocji
Fakt małe przeoczenie, chodziło o ES6C (tych już chyba nie dostanę, a słyszałem je -fajnie to grało) historyjkę o PB znam i stronkę essa też
Mnie bardziej, chodziło o porównanie PB do Dimensionów, a konkretnie to tych co Ty podałeś i niech będą te PB L-60C. Można je dwa zestawy w ogóle ze sobą porównywać, czy Dimension bije na głowę PB
_________________ NIE POTRAFISZ PRZECZYTAĆ TEGO TEKSTU, WCIŚNIJ Ctrl +
tego bym nie powiedzial bo to dosc budzetowy zestaw u-dimesion. Gra ladnie ale dosc agresywnie i nie do kazdej muzyki sie nadaje raczej do szybkiej i ciezkiej.
Power bass jest z wiekszym wykopem, ma lagodniejsze wysokie i wiekszy Kick
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 202 Skąd: Wrocław
Wysłany: Nie Sty 11, 2009 18:04
Koledzy doradźcie który zestaw lepiej gra chodzi mi bardziej o bass (zestaw będzie grał na Kenwood KDC-W3534A
1) Helix Dark Blue 62.1 ~169zł
2)HERTZ DCX 165 ~150zł
3)Hertz DSK 165 ~250zł
Ewentualnie jakieś inne zestawy (nie wiem może Magnat JBL) innych firm do 200-max 250zł
Pozdrawiam
[ Dodano: Nie Sty 11, 2009 18:19 ]
a moze jeszcze cos takiego HERTZ ECX165.3 ~ 230zł
_________________ 1,1 mały ale wariat;-) (2 mandaty za prędkość ;-Di jedna stłuczka (szajse);-)
Koledzy doradźcie który zestaw lepiej gra chodzi mi bardziej o bass (zestaw będzie grał na Kenwood KDC-W3534A
1) Helix Dark Blue 62.1 ~169zł
2)HERTZ DCX 165 ~150zł
3)Hertz DSK 165 ~250zł
Ewentualnie jakieś inne zestawy (nie wiem może Magnat JBL) innych firm do 200-max 250zł
Pozdrawiam
[ Dodano: Nie Sty 11, 2009 18:19 ]
a moze jeszcze cos takiego HERTZ ECX165.3 ~ 230zł
Kolego jak ja szukałem głośników to koledzy na forum stwierdzili że Hertze grają przyzwoicie od ESK w górę....
Ja mam u siebie helixy pod wzmakiem blaupunkta. Przy wytłumionych drzwiach (podstawa) we wstecznym lusterku rozmywa się obraz
Ja nie brałem wtedy pod uwagę wzmaka, ale ponoć pod radio lepsze są helixy, natomiast pod wzmacniacz Power Bass. Osobiście nie wiem bo nie słyszałem powerbasów...
Ja jestem zadowolony z Helixów + GTA 2 special MKII.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum