Typ: TD4 Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
czy ktoś wie czy td4może jeździc na biodieslu?
mam bio diesel dostępny po dobrej cenie.
zalałem na probe i bardzo fajnie chodzi tylko nie wiem czy można stosowac na dłużej.
jak ktoś ma jakieś dane to prosze o informacje. pozdro
Kod:
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 17, 2010 13:10, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 03, 2008 16:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam! Jedno zasadnicze ostrzeżenie -nie polecam jazdy na biodieslu przy minusowych temperaturach-wiem to od klientów-pracuję na stacji paliw choć sam go niesprzedaję. Sporo ludzi miało z nim problemy, szczególnie silniki z pompowtryskami i nowsze roczniki .Moja rada to eurodiesel firmy Lotos i będzie OK! Pozdrowienia.
Nie można jeżdzić na biodieslu,tak jest w instrukcji.Poza tym nie wiedząc o tym zatankowałem Biodiesla w Belgi i od razu odczułem to podczas jazdy,auto było odczuwalnie słabsze.tyle wiem
Rowan, może masz rację ale dla mnie nawet minimalny spadek mocy jest odczuwalny.mam tylko 101 KM i to nie jest dużo kiedy musisz nagle przyspieszyć żeby zdążyć wyprzedzić.poza tym na bio syfie nie chce się wkręcać na obroty..na normalnym ON kręce na trzecim biegu do 4900 obr/min a na bio ma problem dojść do 4700. poza tym 20 gr na litrze taniej to żaden zysk bo mam wrażenie że zwiększyło się spalanie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum