Witam!
ostatnio postanowiłem zakupić jakieś sensowniejsze radio w zamian za kaseciaka jaki odziedziczyłem. Radio miało być tanie i dobre a więc wybór padł na JVC KD-G351. Nie jestem audiofilem czy fanatykiem car audio. Po prostu chce by radio ładnie grało a obsługa cd/mp3 i usb będzie miłym i potrzebnym dodatkiem.
I tutaj mam kilka pytań ponieważ montowanie radia to dla mnie czarna magia.
Wiem, że z wyjęciem starego i włożeniem nowego nie powinno być problemów. Tak samo jak z podpięciem kabelków (po prostu je poprzepinam - taki mam plan a co wyjdzie nie wiem). Generalnie to troche tych kabelków tam jest
Czy powinienem na coś uważać przy tej czynności? Kilka osób mnie postraszyło, że będe potrzebował jakichś przejściówek
Czy powinienem odłączać akumulator? Jak wygląda sprawa uziemienia radia?
Druga sprawa to głośniki... wygląda na to że są fabryczne. Nie wiem tylko jaką maja moc.. w instrukcji zalecano by podłączyć do głośników o mocy większej niż wyjściowa z radia (4 x 50W) A co jeśli te głośniki nie maja takiej mocy?
Dzięki za odpowiedzi
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 30, 2008 23:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jeśli JVC ma kostke ISO to nie bedziesz miał problemów z przepinką, a jeśli nei ma, to jedziesz do sklepu i prosisz o kostke ISO do Twojego radia i wtedy podpinasz
A więc sukces. Sprawa montażu banalnie łatwa. Wszystko działa OK. Ale jest jeden problem... radyjko wystaje tak na około 1,5 cm i za cholere nie chce wejść głębiej mimo, ze jest jeszcze miejsce. Dokładnie nie wiem na czym się tam blokuje. Jutro zobaczę co da rade z tym fantem zrobić.
Gdzieś wyczytałem, że to radio lubi się trochę nagrzać i zalecają jakoś odizolować kable od metalowych części z tyłu radia. Warto to zrobić? Jak to odizolować?
Był taki temat na forum a w nim opisałem jak poradzić sobie z montażem.
W skrócie: wsadzasz łapkę od dołu po stronie kierowcy i zmierzasz w kierunku wnęki radia tyle że od tyłu Tam natrafiasz na kable. Więc jednocześnie lekko wyciągając je na zewnątrz dopychasz radio. Opis może mało zrozumiały ale sądzę, że dasz radę. Efekt końcowy jest taki że kable razem z kostką ISO są po lewej stronie radia poza wnęką. Nawet jak wyciągniesz radyjko to widać tą dziurę, którędy wyprowadzisz kable.
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum