Mam w planach założenie dystansów MDF POWE i wytłumienie drzwi przednich (jak nie pomoże również zmianę głośników - mam założone Phoenix Goldy i grają raczej średnio ). W związku z tym dwa pytania:
1) Jak to zrobić, żeby jak najmniej dociążyć auto?
2) Czy dużo poprawi mi się dźwięk jak puszczę kable do głośników porządnie (tzn. kable od wzmaka są grube i porządne, tylko jakiemuś matołowi nie chciało się puszczać przez kostkę w drzwiach i dopiął się do kostki iso, a tam kabelki wiadomo, 1mm na oko...
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 23:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Thx, a co myślisz o tych kabelkach - warto się bawić w puszczanie przez tą kostkę w drzwiach?
No ba, te kabelki to 0.75mm2 wiec nie sadze by wzmak na nich pokazal co potrafi. Ja nowe polozylem 2,5mm2 i teraz chociaz moge spokojnie spac w nocy
Zwroc jeszcze uwage na oryginalna maskownice, u mnie ten material wpadal w wibracje i psul efekt.
Zalozylem maskownice Hertza i teraz juz jest tak jak chcialem.
Thx, a co myślisz o tych kabelkach - warto się bawić w puszczanie przez tą kostkę w drzwiach?
No ba, te kabelki to 0.75mm2 wiec nie sadze by wzmak na nich pokazal co potrafi. Ja nowe polozylem 2,5mm2 i teraz chociaz moge spokojnie spac w nocy
Zwroc jeszcze uwage na oryginalna maskownice, u mnie ten material wpadal w wibracje i psul efekt.
Zalozylem maskownice Hertza i teraz juz jest tak jak chcialem.
Ja niestety innych niż fabryczne nie posiadam martwi mnie trochę, że średnio licząc mi ze 4kg (4 maty 50X50cm wystarczą?) do masy auta dojdzie po takim wytłumieniu
Po 4 maty 50x50 to ja wlozylem w jedne drzwi, jesli chodzi Ci o mase to zrob tak jak polecil kolega michone.
Zaklej tylko otwory technologiczne i daj jedna bezposrednio za glosnikiem, powinno byc
Ja u siebie mam wyklejone cale wnetrze, ale koledze zalezy na masie wiec niech tylko da za glosnikiem. Daje sie po to zeby zapobiec wibracjom zewnetrznej blachy, jesli dasz bezposrednio za glosnikiem fala uderzy w mate a nie w blache. Tak se to tlumacze i mysle ze jest w tym jakis sens
Zaklej tak jak koledzy mówią otwory technologiczne +jedna mata za głośnikiem i najlepiej pianka akustyczna stożkowa (zabezpiecz przed wodą). Między tapicerkę a blachę włóż albo watolinę- tak z 4 warstwy x2cm, lub mata filcowa.
) martwi mnie trochę, że średnio licząc mi ze 4kg (4 maty 50X50cm wystarczą?) do masy auta dojdzie po takim wytłumieniu
ja rozumie, że z tą wagą to żart
sam jestem w trakcie wytłumiania tzn głośniki i dystanse już leżą w domu, ale mat jeszcze nie mam. Będę śledził wątek bo mnie zaintrygował.
) martwi mnie trochę, że średnio licząc mi ze 4kg (4 maty 50X50cm wystarczą?) do masy auta dojdzie po takim wytłumieniu
sam jestem w trakcie wytłumiania tzn głośniki i dystanse już leżą w domu, ale mat jeszcze nie mam. Będę śledził wątek bo mnie zaintrygował.
Jak najbardziej nie, audio mi już waży z 20kg i nie chcę dokładać za dużo. Każdy jeden kg więcej, to gorsze przyśpieszenie, prowadzenie i hamowanie...
Jak najbardziej nie, audio mi już waży z 20kg i nie chcę dokładać za dużo. Każdy jeden kg więcej, to gorsze przyśpieszenie, prowadzenie i hamowanie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum