Sachar u Ciebie na zdjęciu ta czarna wtyczka i niebieska są w linii prostej, u mnie ta niebieska jest przekręcona w dół i to dość dużo... Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, ale wydaje mi się, że ktoś już tam coś grzebał.
Może to Sachar grzebał u siebie . Jako ciekawostkę powiem że mój np: ma czarną skierowaną do góry. Nie chciałem już sprawdzać czy można nimi obracać, żeby czegoś nie urwać. Ale jeśli wszystko dobrze się trzyma, to tym akurat bym się nie przejmował.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 12:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lis 2006 Posty: 309 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 21:33
Można nimi bez problemu ruszać. A wracając do tematu, to zostało Ci jeszcze czujnik sprawdzić. I jeszcze jedno pytanie - masz tak od początku, czy się nagle zrobiło?
Można nimi bez problemu ruszać. A wracając do tematu, to zostało Ci jeszcze czujnik sprawdzić. I jeszcze jedno pytanie - masz tak od początku, czy się nagle zrobiło?
Od kiedy go kupiłem czyli jakieś 3 miesiące... Sam już nie wiem co mam z tym autem zrobić Jutro mam zadzwonić i gość ma mi podać cenę tego czujnika położenia wałka rozrządu... Jeśli cena nie będzie tragicznie duża to go kupię... Mam już w domu czujnik temp płynu chłodniczego i komputer więc co mi tam jeden czujnik więcej
Jeśli masz tak od początku, to może ktoś źle vvc złożył?
Nie mam zielonego pojęcia, a jak do tej pory nie znalazłem mechanika który mógłby mi w tym pomóc Mam jeszcze do Was pytanie, wyczytałem gdzieś na forum, że w roverkach serii 400 są dwa czujniki od temp cieczy... Czy w moim też są dwa Nie daje mi spokoju to, że po podłączeniu pod komputer pokazuje błąd czujnika temp płynu chłodzącego (który już wymieniłem- ten brązowy od strony chłodnicy). W technicznym FAQ na stronce klubowej piszą, że objawami niesprawnego czujnika są:
* Problemy z uruchomieniem silnika
* Podwyższone obroty jałowe (niekoniecznie permanentnie)
* Podwyższone zużycie paliwa
* Szarpana/przerywana praca silnika
* Włączanie się wentylatora chłodnicy po uruchomieniu silnika
* Niewłączanie się wentylatora chłodnicy po "porządnym" rozgrzaniu silnika (ostra jazda, długie stanie w korku)
I w moim aucie jest dokładnie tak samo... I jeszcze jedno pytanie... Jeden z mechaników odpiął wtyczkę od tego brązowego czujnika co jest na VVC i podłączył przez żarówkę do akumulatora, o dziwo samochód zaczął równiej chodzić... Czy te dwa czujniki mają coś ze sobą wspólnego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum