Wysłany: Pią Sty 09, 2009 17:59 [R200]Rover 200, 1,4ccm, 8v 97r problem z odpalaniem
Witam serdecznie. Szukałem po forum podobnego problemu, ale ostatecznie nie znalazłem rozwiazania wiec prosze o pomoc. Problem polega na tym, ze auto jak jest zimne to raz zapala na dotyk i nie przedzkadza mu -20°C, natomiast innym razem mozna krecic do us.. smierci i nic, silnik jakby zaskakiwał,łapał, ale nie moze zapalic. Jedyna opcja jest wtedy zapalanie na pycha - wystarczy ze silnik sie lekko przekreci (przełamie) i lapie bez problemu. Jak juz sie nagrzeje to nie ma z nim najmniejszego problemu, pali na dotyk.
W momencie jak silnik nie zapalał, to sprawdziłem iskre, ponadto swiece były zalane wiec nie jest to problem z pompa paliwa. Wymienione zostały przewody WN, kopułka, palec, swiece, aku i ceweczka została sprawdzona. Na poczatku myslałem ze moze woda w paliwie jest wiec dolalem 'renomowanego srodka" do benzyny - operacje powtórzyłem na 3 zbiornikach paliwa i dalej to samo.
Na dniach zamierzam jechac na kompa - moze cos wykaze - wiec tu pytanko gdzie jest złącze serwisowe w tym modelu??dzieki
Do czego bym sie tu przyczepił to jeszcze czujnik temp i polozenia wału. Zamierzam tez przejzec układ paliwowy, filtr wymienic.
Mam wiec pytanko co myslicie o tym niedomaganiu, moze Ktos miał juz taki problem w tym silniku??Dziekuje z góry za wszelkie sugestje i pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 09, 2009 17:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam, dziekuje koledzy za rade. Sprawdzony dzisiaj został czujnik połozenia wału i wymieniony filtr paliwa. Narazie odpala bez problemu..., ale znajac zycie to mu sie odwidzi...
Poza tym znalazlem podobny poscik http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic954633.html , objawy sa identyczne jak u mnie z tym ze tu kolega pisze ze pogoda wplywa, ja u siebie tego nie zauwarzyłem. Co myslicie na ten temat??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum