Możesz dodać uszlachetniacza ale to nic nie da jak masz rury zasyfione a są one zasyfione jak jest nieszczelność w ich układzie czyli najczęsciej dziura. Koledzy ja to miałem i kolega z warsztatu polecił mi zmienic rurę gumową (bo właśnie ją miałem trachniętą) i go dobrze pogazować aż do wyczyszczenia. Nie dolewałem żadnych uszlachetniaczy bo to na dłuższą metę nic nie daje. To jest po to by na przeglądzie miał lepszy wynik jak sie martwisz o spaliny. A dobrych sposobów na wyczyszczenie wtrysków bez ich wyjmowania nie ma.
Jak pisałem wcześniej w 90% kopci na czarno bo jedna z tych dwóch najgrubszych rur bo jedna z nich ma dzurę. Spokojnie całą obmacać i zazwyczaj się coś znajdzie. Moja była na grubość palca. Po zaklejeniu jej (ale dokładnym) i pogazowaniu około 15 od zera do max obrotów będzie ok. Wtryski też żadko padają w tych autach - zazwyczaj powyżej 250tyś km. Ale to naprawde żadkość. Chyba że lejesz jakąś tania zupę albo lejesz cały czas domieszki "uszlachetniające".
tzn wtryski ok chyba ale z ciekawości pytałem przebieg 102.000 wiec chyba jeszcze nie pora na nie Auto ogolnie nie dymi tzn jak dostanie pedał w podloge pod obciążeniem to normalne ze tam se baka puści ale zaciekawiło mnie to co napisałes o tej nieszczelności bo musze chyba zmienić ten gumowy wąż co idzie z turbawki do IC bo jak kupiłem auto to był on przecięty cały i wsadzona jakaś złączka i na opaski zrobione Jakiś Mc Giver to zrobil
no zrób tą rurę i nawet Ci na czarno nie buchnie później jak "pogazujesz". A tak naprawde zobaczysz na postoju jak pogazujesz ile syfu jest jak masz dziurę. Ja też tak myślałem,że jak diesel na czarno zadymi se to luz ale nie do końca. Jak wszystko jest szczelne to jest czysto za tobą nawet jak białej gorączki dostaniesz
jak nie masz dziury to na postoju przegazuj nagar i będzie spokój na jakiś czas (jak długo? to zależy jaki masz styl jazdy). Turbinę czasami trzeba "przedmuchać" Ja to robie średnio raz na miesiąć jak jadę i za mną nikogo nie ma to daje luz i sie bawie gazem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum