Wysłany: Sro Lut 04, 2009 22:43 [R25 2.0 TDI '05] Alumy - zakup przez internet
Witam, zbliża się wiosna, a wraz z nią czas wymiany opon na letnie. Chciałbym, aby mój Roverek staną także na jakiś ładnych alumach. Chciałbym takowe zakupić przez internet ponieważ jest taniej, a nie ukrywam, że nie stać mnie na jakieś drogie wymysły. Chciałbym coś ładnego w przystępnej cenie.
Tutaj nasuwają się moje pytania:
1. Przede wszystkim jakie parametry powinny mieć moje alumy (jaki rozstaw śrub, otwór na piasty i ile cali mogę wsadzić, żeby wyglądało to jakoś po ludzku, ładnie i estetycznie- jeśli nie trzeba nie chciałbym ruszać zawieszenia)?
2. Czy pasowałyby alumy dajmy na to z Hondy?
3. O co pytać sprzedawcę oraz na co zwracać uwagę?
4. Od jakich can zacząć poszukiwania, a jakie ceny to już przegięcie?
5. Ewentualnie proszę jeszcze o jakieś rady.
Z góry dziękuję
pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 04, 2009 22:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kup Oryginalne Roverkowe aluski wtedy to wyglada estetycznie nie musisz ingerować w zawieszenie i cena tez dość przystępna Polecam te
http://www.allegro.pl/ite...g_zr_mg_zs.html
Pozdrawiam Firq
SpyQue, przede wszystkim daruj sobie kupowanie felg używanych bez możliwości sprawdzenia ich na wyważarce. Kumpel kupił 16' do laguny przyszły jak założyło się opony i pojechało wyważyć to tragedia... Jedna felga tylko była równa reszta miała bicia.
Dlatego przestrzegam przed kupowaniem używek z niepewnego źródła.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
komarek pewnie że można kupić za 500 zl ale Potem (nie zawsze) jest tak jak napisał Kolega greg-si nie mowie ze trzeba dać 999zł za fele bez opon ale za dobre fele właściciel bedzie sobie cenił a za szajs do prostowania i po spawaniu bedzie super okazyjna cena Bo szajsu trzeba sie pozbyc Taka Nasza ludzka mentalność
Firq, to jest tak jak z samochodami - drogie wcale nie muszą być dobre, więc nie ma tutaj zasady
to, że ładne na zdjęciu - daj mi felgę i aparat i też będzie ładna
IMO niektórzy przesadzają z ceną i to ostro i stąd te różnice, a jakość pewnie taka sama
No czesto tak jest ze ludzie zawyżaja ceny ale jest tez tak jak ja mowie bo sam za bardzo dobry towar Byś sobie cenił i osobiscie wole dołożyć niz kupić "za" tanio bo dobre okazje zdarzaja sie okazyjnie a na okazje cieżko trafić:)
Z internetu to bym jednak proponował kupić nowe, bo używki na zdjęciu mogą wyglądać ładnie, a w rzeczywistości pośrupane, pokrzywione itd..
Ładne nowe felgi w zależności jaki rozmiar szukasz, ale 16' można już wyłapać za 1000zł komplet więc to nie jest moim zdaniem jakaś wielka kasa a masz nowe i tak jak będziesz o nie dbał takie będziesz miał
Mogą, ale nie muszą.
Zajrzyj na www.aluski.com - teraz nie ma w ofercie, ale możesz zapytać. Firma solidna - znam właściciela , więc w razie czego pomogę (nie będzie potrzeby )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum