Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam. Mam Ferdka z 98r. diesla i mam takie pytanie gdzie jest termostat? i co to jest za wąż (gruby, duży, jakby w kształcie litery S) znajduje się on pod maska wychodzi u góry takiej wąskiej chłodniczki i idzie pod osłone plastikowa silnika. Jak go odpiołem to w środku był zabrudzony smołą. Do czego on jest?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 18, 2010 22:58, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 21:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 21:28
Ten gruby to przewód intercoolera (ta mała chłodniczka to właśnie on), a termostat jest gdzieś trochę pod nim, bliżej silnika niż chłodnicy taki czarny trójnik z grubym walcem pośrodku .
dzięki za informacje, bardzo mi to pomoże nie wiem czy puchnie nie sprawdzałem tego tak, może jest to przepalony olej, wyglada jakby odma - czy to normalne że jest taki zasyfiony. Mam jeszcze pytanie jaki olej dolać do IRD ile się tam mieści oleju. chyba zaczyna mi się psuć IRD bo przy skręcaniu auto się zatrzymuje, z tego co przeczytałem na forum to takie sa objawy, ale pewnosci nie mam. miałem też rozwalony przegłub na przednim wale i to chyba wina tego reduktora
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum