Typ: GSi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: < 1993
Szukam kamieni -zawleczek do zaworów w głowicy silnika D16Z2 1.6 16V .Przy wymianie uszczelniaczy na zaworach wyskoczyły mi dwa kamienie-zawleczki ze sprężyny i nie mogę ich znaleść-zrobił mi się mały problemik .Podejrzewam że kamienie-zawleczki będą pasować od innego silnika 16 zaworowego hondowskiego.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Mar 12, 2011 23:08, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 23, 2009 14:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam!
Z tego co się orientuje to taki same zamki zaworowe są w silnikach Rovera serii K. Takie zamki widziałem chyba w sklepie internetowym kolegi Tomi-ego o nazwie "TOMATEM". Tu masz jego stronke internetową http://www.tomateam.pl/sklep/ Sprawdz tam i daj znać czy się udało dostać Jeśli nie to wyślij mu e-maila z zapytaniem. Na pewno ci pomoże:)Ostatecznie pozostanie gość w miejcowośći Emanuelina k/ Wielunia. Wystawia mnóstwo części do Rovera i Hondy-używane na allegro.Numeru telefonu nie posiadam Powodzenia
Wysłany: Pon Lut 23, 2009 20:27
Mialem kiedys taki przypadek, ze mi to w WV Polo wystrzelilo. Okazalo sie bedac u kumpla w garazu, ze identyczne jest od Fiata i czegos tam jeszcze co mial w gratach. Moze zabierz to ze soba i rusz do sklepow motoryzacyjnych lub do warsztatow---napewno cos identycznego dobierzesz.
To wcale nie musi być droższe niż tzw. używka. Przykład z mego podwórka: uchwyt pręta podtrzymującego maskę na szrocie oraz w TomaTeam kosztuje ok. 15zł. W ASO Hondy - 5zł.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum