Witam wszystkich roverkowiczów mam pytanie czy jest jakaś inna nazwa czujnika ciśnienia doładowania Ewentualnie gdzie można taką część zdobyć i ile kosztuje . W moim roverku wyskakuje taki błąd po podpięciu do kompa. Wczoraj już poruszałem ten temat i zostało sprawdzone wszystko i po wypięciu tego czujnika autko wariuje . Objawy w moim roverku były takie że zaświecił się check engine i spadła moc. Czytałem dział techniczny na ten temat. Bardzo proszę pomóżcie. Z góry dzięki za podpowiedzi.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 19:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
inna nazwa to MAP sensor. Szukaj używki po prostu. Awarie tych czujników to rzadka rzadkość Po wypięciu Tzn. autko jechało i nagle zaświecił się check Opisz coś więcej ....
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 103 Skąd: nowy sącz
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 20:14 cd tematu :(
Witam ponownie. Dzień wcześniej wróciłem z trasy i wszystko było oki, następnego dnia rano zapaliłem autko i zaświecił się check engine w trakcie jazdy poczułem znaczny spadek mocy powyżej ok 1700 obrotów autko muli i nie jedzie jak powinno. Pojechałem do mechanika i wpiał go w komputer i wyskoczył taki błąd nazywając go awarią czujnika ciśnienia doładowania. Został też sprawdzony przepływomierz i przewody.
spróbuj sam sobie sprawdzić błędy - opis procedury jest w artykule na stronie klubowej Jak świeci check, to auto jest w trybie awaryjnym i dlatego tak muli. Sprawdź przy okazji dwa cienkie wężyki odchodzące od turbinki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum