Wysłany: Sro Mar 04, 2009 22:22 [R75] Sterowanie szyb z panelu kierowcy
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
witam - nie działa mi sterowanie szyb (4) z panelu sterowania przy kierowcy... co dziwne sterowanie w poszczegolnych drzwiach dziala - kazda sie opuszcza oprocz kierowcy... nie wiem co myslec o tym - bezpieczniki, wiazka elektryczna? pomocy
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 23, 2010 22:06, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 04, 2009 22:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Podepne sie pod temat. Nie wiem czy tez mam cos uszkodzone ale szyba kierowcy po "krotkim" nacisnieciu schodzi w dol lub gore. Jednak szyby pasazerow moge tylko opuscic, zeby podniesc musze trzymac przycisk. Czy tak powinno byc? Jest to troche niewygodne, zwlaszcza podczas jeazdy musze kontrolowac czy szyba z tylu jest juz zamknieta czy jeszcze nie :-(
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
Mombrey,chyba wszyscy tak mają.Kiedyś było już o tym na Forum.
Dla mnie to nielogiczne jest. Powinno byc odwrotnie. Dzieciarnia (tesciowa) poszla a kierowca "podaje impuls" i szyby samoczynnie sie zamykaja.
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
master-cars [Usunięty]
Wysłany: Pią Mar 06, 2009 21:58
też podepnę się pod temat. Mam problem z panelem opuszczania szyb od strony kierowcy.
Panel jest sprawny, lusterka chodzą, wszystkie diody świecą, membrana jest dobra a szyby nie chodzą . W czym tkwi problem?
wczoraj mialem troche wiecej czasu i rozebralem panel - przeczyscilem - troche brudu bylo i szyby zaczely chodzic nadal lusterko nie dziala - ale mysle ze znowu rozbiore i tym razem potraktuje jakims srodkiem do ukladow elektrycznych ... zobaczymy co bedzie
Mam wyłamany jeden przycisk sterowania szybą w panelu kierowcy.( wyłamało się mocowanie w przycisku nie w panelu.
Jak załozyć nowy?
jak zdemontować panel z boczku?
Dzis spotkałem się z podobnym problemem. Przełącznik od strony kierowcy dziala dziwnie, lusterka działaja normalnie, natomiast szyby nie reagują. Lecz przpuszczalnie mam szybe zamknietą wylączony zapłon ustawiam przycisk w pozycji do otwierania, włączam zapłon i szyba leci w dół, ale nie reaguje na kolejne przyciski i to samo dzieje się w drugą strone.
Witam. Mam podobny problem, mianowicie chciałem podmienić klawisz i przy wyciąganiu panelu złamały mi się kable przy małej wtyczce. Został tylko jeden pomarańczowy.Mógł by mi ktoś napisać kolejność kolorów tych przewodów. Z góry dziękuję
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum