Wysłany: Nie Mar 08, 2009 22:27 AUTO Z FRANCJII co potrzeba ???
Czy wystarczy dowód rejestracyjny francuski, umowa kupna-sprzedaży ? To przetłumaczyć, zrobić przegląd i do celnego czy cosik jeszcze. Bo w Niemczech jest innaczeja a jak z Francji ?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 22:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja mam tylko Certificat d'immatriculation (po tłumaczeniu Dowód rejestracyjny) i się ździwiłem i kolega też. A jak tłumaczyłem u tłumacza to mówił że tylko to. Mam nadzieje że niebędzie wtopy.
Mam nadzieje przeglądam neta i jeden kolo napisał że dowód miał tylko ale był przekreślony i była adnotacja że auto wyrejestrowane. Ja takiego wpisu niemam. Zobaczę jutro.
[ Dodano: Nie Mar 08, 2009 23:02 ]
W tym google to masa różnych rzeczy ale tych potrzebnych nima A przepisy muszą być aktualne.
[ Dodano: Nie Mar 08, 2009 23:05 ]
Cytuję:Na dzien dzisiejszy potrzebna jest faktura lub umowa kupna sprzedazy z niemcem, belgiem, francuzem etc... Dowod rejestracyjny, (jesli sprowadzasz z belgii, holandii, francji. Jesli z niemiec to brief lub dowod. Wyrejestrowanie juz nie jest potrzebne od pazdziernika zeszlego roku.
[ Dodano: Nie Mar 08, 2009 23:06 ]
To stary post a on już wtedy napisał że wyrejestrowanie niejest potrzebne a z tego wynika że dowód i umowa. OBY
W celnym załatwione w skarbówce też. W celnym po odbiór papierów w środe a w skarbówce czwartek i zostanie wydział komunikacji. Czy jak tam pozytywnie wszystko poszło to bez problemu zarejestruje autko w wydziale komunikacji ?
[ Dodano: Pon Mar 09, 2009 11:42 ]
Dzwoniłem i niby pani powiedziała że wszystkie te pierdoły celny skarbówka, recykling tłumaczenia itd itd a dowód oryginalny francuski i nie trzeba żadnych adnotacji w nim a wyrejestrowaniu i takie tam więc się trochę uspokoiłem
Certificat d'immatriculation ja tez to mialem tylko, ale wystawiony jako eksportowy dowod odrazu z wpisanymi moimi danymi (bez polskich ogonków, bo nie umieli napisac, heh)
Z tego co pamiętam jak swoje rejestrowalem ( z niemiec ) to w dowodzie musi być zaznaczone że auto zostało wyrejestrowane w danym kraju itp, inaczej rejestracja nie przeszła by w naszym pięknym kraju
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Z tego co pamiętam jak swoje rejestrowalem ( z niemiec ) to w dowodzie musi być zaznaczone że auto zostało wyrejestrowane w danym kraju itp, inaczej rejestracja nie przeszła by w naszym pięknym kraju
MarcinRad napisał/a:
Wyrejestrowanie juz nie jest potrzebne od pazdziernika zeszlego roku.
Pozmieniało się. Teraz można kupić auto u Niemca/Belga/Francuza/itp. i przyjechać nim do Polski na tamtejszych tablicach, a potem auto normalnie zarejestrować. Podawana była nawet podstawa prawna w tym kąciku.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
czyli jak mam certificat d'immatriculation na poprzedniego właściciela (Francuza) i tam jest przez niego przekreślone i napisane, że wyrejestrował samochód danej daty, umowę kupna-sprzedaży między Nim, a mną i (nie wiem jak to się poprawnie nazywa) taką zieloną kartę pojazdu (chyba) to mogę zarejestrować samochód... dobrze rozumiem?
Miejmy nadzieje ze nie bedziesz mial takich problemo przy rejestracji jak ja.w listopadzie kupilem MG ZR160 sprowadzone z Francji i dopiero dzisiaj zarejestrowalem. Zreszta jest o tym temat "jaja co nie miara w wydziale komunikacji"
Dzisiaj jak babeczka wydawala mi polskie blachy to az mi sie lezka w oku zakrecila
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum