Witajcie - dołączam dopiero do grona kierowców Roverków. Jak będziecie się umawiać następnym razem, będę wdzięczny za wiadomość. Pozdrawiam wszystkich z Wrocławia i okolic (i nie tylko )
Mam nadzieję, że przyjedzie . Najpierw musimy posprawdzać czy były właściciel odpowiednio dbał o auto...Tak przy okazji - wiem, że nie powinienem pytać o to tutaj, ale to nasze lokalne podwórko - gdzie leczycie swoje Roverki? Znalazłem dzięki forum speca na Chałupniczej we Wrocławiu. Może są też inni mechanicy, którym nie obce są Roverki - zarówno mechanika jak i komputer? Z góry wielkie dzięki za wskazówki. I do zobaczenia.
Wielkie dzięki. Właśnie czytałem...Byłem wcześniej popytać ogólnie bez konkretów - najchętniej wymieniłbym pół samochodu i się przeraziłem. Pojadę więc na Kamienną.
Ciężko oceniać fakty, które mogłyby dopiero mieć miejsce, ale....na pierwszy rzut oka facet wydawał się kompetentny. Chciałem, by rzucił okiem na mój nowy nabytek i umówić się na ogólny przegląd - zawieszenie i podłączyć pod komputer. Niby był sprawdzany, tam gdzie kupowałem, ale zawsze zostaje niedosyt i niedowierzanie, tym bardziej, że zaczęło coś stukać (może tuleja). Facet powiedział na co warto zwracać uwagę. Nie spodobało mi się jednak, że podbijał ewentualną cenę za każdą ewentualną usługę. Biegi zmieniają się w mojej opinii nie najgorzej - on, że długo już nie pojeżdżę - koszt sprzęgła 2 tys, później doszedł do wniosku, że inne części też trzeba wymienić (poprzedni właściciel już to zrobił, np rozrząd czy płyny). Miałem wrażenie, że zaczyna się naciąganie. Opinie na forum chyba tylko to potwierdzają... Dlatego chce podjechać tam, gdzie obiektywnie ocenią stan rzeczywisty auta bez straszenia i podawaniu cen, które odbiegają od przeciętnych (roverowych oczywiście)
To ja się podłącze do tematu i z chęcią ci zarekomenduje to co nasz szef EMES napasał. Jedz bez zastanowienia do ASO u GAWINA tylko się najpierw telefonicznie umów, i będziesz na 1000% zadowolony, on ci wszystko powie, zobaczy, postuka, osłucha i w ogóle. Powie ci co jest w pierwszej kolejności do wymiany, co może poczekać, a co wygląda na złe a jest w 100% dobre. Ja sam byłem u niego niedawno i muszę ci powiedzieć bardzo miło zostałem obsłużony i podsunął mi nawet kilka ciekawych pomysłów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum