Wysłany: Pon Mar 09, 2009 20:02 [R200 1.4Si 97r] WILGOTNY BAGAżNIK przez lampy
Dzisiaj zdjąłem w końcu tapicerkę w bagaju i zauważyłem największe zawilgocenie od lamp... teraz pytanie uszczelnić .... silikonem to wiem heh ale teraz gdzie dokładnie?? w jaki sposób?? od zewnątrz od lamp?? czy od środka od blachówy??
Ostatnio zmieniony przez Himen Sro Mar 25, 2009 18:05, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 20:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Panowie ja też mam wilgoć w bagażniku po lewej stronie,nawet zauważyłem na tej wykładzinie po lewej stronie delikatny biały meszek pleśń? czym to zwalczyć?z góry dzięki za odpowiedź,pozdro
W poprzednim tygodniu walczyłem z tym problemem, przez tydzień nawet potrafiło nalecieć połowę za pasówki
A od tygodnia jeżdżę już z suchutkim bagażnikiem, a mamy teraz okres, że pada codziennie
Najlepiej pójść do sklepu i kupić klej do lepienia szyb samochodowych (prawie jak silikon) i teraz wystarczy pokleić dosłownie dwa miejsca w naszym rowerku
Pierwsze: Musimy wyciągnąć relingi (te czarne na dachu) i zobaczymy, że na łączeniu widać malutkie pęknięcia. Wystarczy użyć naszego kleju i po długości zalepić.
Drugie miejsce to, gdy otwieramy bagażnik koło zawiasów jest łączenie dachu z całą karoserią (zazwyczaj w naszych rowerkach jest tam rdza) czyścimy i zalepiamy na całym łączeniu.
Koszt to 20 zł, czas roboty 30min a naprawdę wody nie ma Wkurzające było wyciąganie co tydzień sporej ilości wody z tamtego miejsca.
Pozdrawiam
[ Dodano: Czw Mar 12, 2009 21:14 ]
Wcale ta woda nie musi cieknąć przez nieszczelne uszczelki koło lamp.
Na samym początku też myślałem, że to przez uszczelki koło lamp A okazało się jak wyżej.
Bidi [Usunięty]
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 21:44
ja dzis walczylem z tym i zobaczymy uszczelnilem lampy a zdejmowalem reling tzw i kurde nic tak nie bylo widac jakis pekniec i kolo zawiasow tez nie ale jak sie lalo wode kolo lamp to cieklo ale zobaczymy jutro umyje autko jesli bedzie znow lalo sie to trzeba tam szukac przyczyny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum