i mam pytanie ... nie mam takich kanalikow jak w tym artykule (chociazby ta ktora mam wyciscic wedlug artykuly, wykrecajac srobke wolnych obrotow).. do tego zastanawia mnie ta dziurka w klapce przepustnicy ... tak to powinno wygladac, czy to moze jakies uszkodzenie ?
zgupialem .. prosze o jakas podpowiedz
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 11:58
Widac, ze ten otworek nie jest radosna tworczoscia jakiegos delikwenta (fazka na otworze od strony kolektora ssacego do schowania lba srubki). Prawdopodobnie brak w niej jest takiego polkola z blaszki przykrecanego w dolnej czesci motylka, choc ja mam ta blaszke przykrecona na dwie srubki (wiec powinny byc 2 otwory). Nie masz przypadkiem podwyzszonych obrotow? Gardziel przepustnicy powinna byc w miare szczelna.
Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Sty 2009 Posty: 175 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 12:23
hehe ... ja ja umylem benzynka ładnie i wytarlem do sucha szmatka
ta dziurka wyglada tak .. jakby ktos ja z jednej strony nawiercil malym wiertlem i nie przewiercil na wylot ... czyli srednica wylotu i wlotu rozna
nie rozumiem tego ... wspomnie tez ze poprzedni wlasciciel zamontowal filtr w obudowie carbonowej CDA zamiast standartowej puszki i filtra powietrz ... moze chcial by wiecej powietrza szlo do silnika i wywiercil ta dziurke w przepustnicy
Macie jakies pomysly ...
hehe ... ja ja umylem benzynka ładnie i wytarlem do sucha szmatka
ta dziurka wyglada tak .. jakby ktos ja z jednej strony nawiercil malym wiertlem i nie przewiercil na wylot ... czyli srednica wylotu i wlotu rozna
nie rozumiem tego ... wspomnie tez ze poprzedni wlasciciel zamontowal filtr w obudowie carbonowej CDA zamiast standartowej puszki i filtra powietrz ... moze chcial by wiecej powietrza szlo do silnika i wywiercil ta dziurke w przepustnicy
Macie jakies pomysly ...
musialbym zajrzec do swoejej pzrepustnicy ale ze teraz zimno jest to niebardzo mi sie tam che grzebac a o przeczyszczeniu tez mysle ale to musi sie zrobic cieplo i wtedy odpowiem ci na twoej pytanie czy tak ma byc czy nie :)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Sty 2009 Posty: 175 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 12:31
u mnie cieplo ... dlatego grzebie
moze wyjrzyj przez okno i sprawdz bo ja mam sliczna pogode dzis ... nie wiem co tu robic z tym ... bede musial chyba to skrecic i przymierzyc sie innym razem
u mnie cieplo ... dlatego grzebie
moze wyjrzyj przez okno i sprawdz bo ja mam sliczna pogode dzis ... nie wiem co tu robic z tym ... bede musial chyba to skrecic i przymierzyc sie innym razem
wyjrzec moge i powiem ci ze slonce z deszczem sie miesza a druga sprawa to siedze w robocie do 15 potem jakis obiad i przy okazji odbor dziecka z przedszkola wie cjak cos to dopiero w sobote bym tam mogl zagladnac
a ja mam inne pytanie z wyjeciem nie mam problemu ?? bo ten opis mnie troche przeraza robilem takie cos w punto ale tam raptem bylo 5 srubek do odkrecenia i jedno zlacze elktryczne a tu dziwne rzeczy sa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum