Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam.
Hondę Accord (2.0 TDi, 1999r, silnik Rover) posiadam od wakacji.
Nie wiele o niej wiem, dlatego piszę ten temat.
Głównie chodzi mi informacje na temat tego auta i ten kod 20T2N, czy jest poprawny co do silnika.
Druga sprawa to do jakiego Rover'a można porównać (i czy w ogóle można) mój samochód.
Jeśli to nie sprawi problemu to chciałbym się dowiedzieć jak najwięcej na temat tego samochodu.
Problem może sprowadzić się do jednej kwestii.
Otóż poszukuję do niego poduszki skrzyni biegów (lewa) i chciałem się dopytać czy pasuje ona z jakiegoś innego silnika rover'a.
Wygląda ona tak
Weźcie pod uwagę, że jestem laikiem w tej sprawie więc liczę na poważne odpowiedzi
Powoli próbuje dojść do faktu aby kupić wymienić tę poduszkę a na allegro jej znaleźć nie mogę.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 29, 2011 21:02, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 01:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Poduszka z linku powyżej niby wygląda identycznie. Czy na pewno będzie pasować ?
Jeśli tak to oczywiście od razu kupuję bo dotychczas szukałem tylko na allegro wpisując Honda Accord i nie mogłem znaleźć. Proszę o potwierdzenie osobę, która jest w 100% pewna co do zgodności.
Z góry bardzo dziękuję.
[ Dodano: Sro Mar 11, 2009 19:54 ]
A ta będzie pasować ?
To jest dokładnie taka sama podusia jak ta z pierwszego linku ,mi osobiście wydaje się że będzie pasować jedna i druga bo z tego co wiem to tutaj nie było żadnych zmian jak chodzi o mocowanie silnika 20T2N jak i skrzyni z resztą sam mam skrzynie od R400
Dean napisał/a:
Druga sprawa to do jakiego Rover'a można porównać (i czy w ogóle można) mój samochód.
Accord V to bliźniak z Rover 600 twój sądząc po roku 99 to już Accord VI środkiem różni się napewno a czy były jakieś zmiany w reszcie to już nie wiem...
[ Dodano: Sro Mar 11, 2009 20:20 ]
ale nie daje 100% pewności jeśli chodzi o poduche
Według mnie są one identyczne, ale nie mam 100% pewności.
Jest jeszcze druga sprawa odnośnie drugiej poduchy.
Prawa (górna?)
Strasznie piszczy i stuka. W sumie nie do końca wiem czy to wina poduchy czy coś innego.
W przeciwieństwie do lewej nie wiem jak ona wygląda.
Podejrzewam, że to coś takiego, ale nie wiem czy to dokłądnie będzie pasować do mojego i czy to na pewno ta
http://allegro.pl/item563...freelander.html
Jeśli chodzi o poduszkę skrzyni biegów to kupowałem zamiennik firmy TEDGUM.
Niestety jestem mocno zawiedziony. Niby pasuje, ale różni się mocno od oryginału.
Nie ma tak elastycznej gumy, nie ma w niej przelotu jak to jest w oryginale.
Ogólnie jest bardzo twarda, przez co samochód jest głośny przy obrotach, przy postoju strzęsie. Możliwe, że całość spowodowana jest wadą innych poduszek (np tej górnej prawej), ale przed wymianą na ten zamiennik, samochód zachowywał się inaczej.
Kupiłbym od razu też tę prawą górną, bo ona strasznie piszczy i stuka.
Która to jest dokładnie, bo jej akurat nie widziałem, a nie chciałbym kupić złej.
Jak już dobiorę się do samochodu, to chciałbym to naprawić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum