Veyron jest autem produkowanym seryjnie. Pomijając wszelkie ZA i PRZECIW, proponuję obejrzeć od początku do końca ten filmik, jak Veyron objeżdża Mercedesa mimo jego niekwestionowanej wielkości To daje do myślenia nt. potęgi silników
Były przecież np. Nissany Skyline GTR z mocą ponad 1000KM (Nismo), da sięje porównać...
[ Dodano: Pon Mar 16, 2009 00:23 ]
boss.007 napisał/a:
golfa3- 1,4 z VR6(a i tak to nie to samo).
Gdybyś chciał, to możesz porównać Golfa VI 1,4 (200KM) z III VR6 - może coś z tego porównania wyjdzie
w sumie podobnie seryjnie-na zamówienie jak shelby
a biorąc pod uwagę to, że amerykanie uzyskali takie wyniki zaledwie przy 6,3l i dwóch srpężarkach (veyron ma 8l i 4 sprężarki) jednak daje do myślenia...
ale faktycznie odejśćie posiada
[ Dodano: Pon Mar 16, 2009 00:30 ]
Mayson napisał/a:
Gdybyś chciał, to możesz porównać Golfa VI 1,4 (200KM) z III VR6 - może coś z tego porównania wyjdzie
aj tam.. polski stjuningowany golf nie takiego veyrona objedzie
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Jakie to porównanie...skoro VR6 nawet 190km nie ma,no chyba że to 2.9...
Veyron-a widziałem i słyszałem na żywo poezja i ogólny wytrzeszcz gałek
Kolor:electric orange & black,właściciel-Lakshmi Mittal.
_________________ HMMM czy dobrze zrobiłem???...Tak!-ale i tak chcę z powrotem Land Rovera
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 08:37
boss.007 napisał/a:
Był widziany i w Wrocławiu
Dokładnie, mi sie udało zobaczyć to auto we Wrocławiu, jak skręcał ze Ślężnej w Dyrekcyjną po torach tramwajowych - zawieszenie nie na to miasto
A co do samego silnika to miałem okazję być w Fabryce VW w Wolfsburgu i tam obejrzeć ten silnik z bliska. Niestety aparaty pozabierali jeszcze w przed wejściem.
Ostatnio był dosyć fajny artykuł na onecie, więc nudząc się w pracy przeczytałem go. Porsche chyba 917 obchodziło 40 lecie powstania, jakiś skrajny model mial ok 1500 koni więc Vevron się raczej chowa Fakt faktem że to było auto zbudowane na jakieś tam wyścigi a nie seryjnie produkowane.
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
widzialem verona w Legnicy, na zeszlych wakacjach, byl na rejstracjach I czyli wloskich, nikt mi nie wierzyl pozniej . Pozniej kumpel strzelil filmik z A4 z veronem z pozniej okazalo sie ze juz na DW rejstracjach jest.
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum