czyli ktoś poda mi dokładny wymiar?? jaka maxymalna głębokość?? bo śednica to 16 - 16.5 to wiem chcę założyć 16 ale nie wiem czy mi na głębokość wejdą, więc proszę o w miarę dokładną odpowiedź. POzdro Himen
Z panelem 16mm POWE weszły mi bez problemu DLS R 6a a to chyba jeden z najgłębszych głośników - 76mm. Więc już wiesz że 60mm na pewno wlezie. Podane przez keczu 65mm wygląda najbliżej prawdy
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 01:12
Cytat:
czyli ktoś poda mi dokładny wymiar?? jaka maxymalna głębokość?? bo śednica to 16 - 16.5 to wiem chcę założyć 16 ale nie wiem czy mi na głębokość wejdą, więc proszę o w miarę dokładną odpowiedź. POzdro Himen
Kurcze w te 2 dni co czekasz na odpowiedź zmierzyłbyś dokładnie. Po co Ci dokładnie skoro ktoś mówi, że wejdzie każdy 17cm ( jaki dystans zrobisz taki wejdzie a bez dystansów się nie wkłada głośników ) to co Ci da ile cm?
Wiadomo ze z odpowiednim dystansem to na 100% najlepsza opcja montazu.Ale jak widac z linka do konfiguratora blaupunkta jest cala gama glosnikow z glebokoscia montazu ponizej 60mm.Zalezy co kolega ma zamiar robic,czy tylko wymienic glosniki na cos lepszego(nie fabrycznego),czy wygluszac drzwi itp.Fabrycznie w roznych autach glosniki montowane sa do blachy drzwi lub coraz czesciej do plastikowego panela(boczka drzwi od srodka) i powiedzmy ze jakos to gra na badziewnym fabrycznym audio. .Montowalem zestaw JBL do roverka i nie moglem dostac dystansow z MDF-u tylko plastikowe,wiec uzylem pierscieni z maskownic glosnikow po wypchnieciu kratki pasowaly pod glosnik idealnie podlozylem tylko naklejane podkladki(byly w zestawie.Akurat w roverku nie mialem zamiaru inwestowac duzo kasy w audio,z aktywna skrzynka wszystko gra nadspodziewanie dobrze(glosniki z radia).Moze to i druciarstwo,ale ja uwazam ze bylem pomyslowy,nic nie brzeczy itp. .W mazdzie mam wszystko jak nalezy-wytlumienie,wzmak itp. tylko drozej bylo troche
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum