Wysłany: Nie Mar 29, 2009 10:48 [MG ZR 120] szarpanie, stuknaie, itp
Witam forumowiczow. Zrobiłem niedawno mały remoncik a mianowicie wymieniałem HGF. Zrobiłem to według wszystkich wskazówek z tego forum, uszczelka nowy typ, magistrala olejowa nowa pełny komplet. Głowice tez planowałem jest tez sprawdzona na szczelnosc na goraco itp. Wszystko jest niby ok ale...
1. od strony kierowcy przy przednim kole dochodzi dziwny dzwiek takie szatkowanie, stukanie cos takiego i to sie raz tlucze jak cholera raz prawie wogole bardzo mnie to wkurza
2. druga sprawa to od pewnego czasu jak go odpalam rano to za pierwszym razem cos ciezko mu odpalic juz prawie lapie i w koncu pali tak jakby zalapal przy 100 obr/ min , jak go zgasze to drugi raz pali juz normalnie
3. posiadam tlumnik sportowy Ragazzon czy jakos tak (sprzedam komus z przyjemnoscią:) ) i chce go wymienic na nie buczacy, Jak wiadomo oryginaly drożyzna i tu moje pytanie czy jak kupie tlumnik to silnika 1.4 to nie zmienia mi sie parametry silnika moc czy cos w tym stylu czy moge spokojnie go zalozyc?
4. szarpanie na biegu jałowym.... zmora raz szarpie raz nie na ssaniu nie, spadna obroty do 800 szarpie dobrze go rozgrzeje dam mu troche po garach oczywiscie jak juz jest rozgrzany to nic nie szarpie
5. mam tez problem szarpania przy ruszaniu, jak jest na ssaniu to prawie nie szarpie a jak sie rozgrzeje to masakra, pedal sprzegla dosc ciezko chodzi
Jesli ktokolwiek ma jakies pomysły, przerabiał to lu ma ten sam problem prosze pisac z góry dzieki.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 10:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jedź do kogoś kto ma Testbooka T4. Przy zmianie silnika setki rzeczy mogą być po prostu źle pospinane, może głupieć komputer, może brakować jakiegoś czujnika itp...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum