Wysłany: Sob Mar 28, 2009 19:04 [R600] JAK WYMONTOWAĆ BAK
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Proszę o pomoc bak przerdzewiał - JAK WYMONTOWAĆ BAK krok po kroku co zrobić
prócz tego nie mogę odnaleźć żadnego korka spustowego jak pozbyć się benzyny
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 31, 2011 21:26, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 19:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Traianus, Samochod na podnosnik, klucz 14 i odkrecasz obejmy od strony przodu auta, nastepnie sciagasz dwa weze od wlewu oraz powrot i zasilenie na szybkozlaczki, wyciagasz bak i dopiero spuszczasz paliwo...
Wymontowane opisze drobne uwagi gdyby znalazł się ktoś zainteresowany tematem w przyszłości:
1. lepiej nie odkręcać śrub (tylnych) mocujących szyny odkręcić tylko te z przodu - odkręcałem te z tyłu i sie urwały bo zkorodowane, przednie odkręcają się bez problemu. Szyny trzeba było odgiąć.
2. przewód zasilający do pompy paliwa oplata niejako zbiornik, bak należy lekko opuścić i odczepić przwód (pompa z lewej, kabel podczepiony jest zapinkami do tylnej ścianki zbiornika przechodzi na prawą stronę) i idzie dalej do pływaka, aby dostać sie do złącza pływaka należy odkręcić właz w bagażniku (pod dywanikiem w pobliżu oparcia fotela).
Widzisz NEOSSS za słabo zaakcentowałeś żeby nie odkręcać i pomyślałem ze jednak spróbuje i nie udało sie znasz jakiś sprytny sposób przymocowania na nowo
umie nie zerwała się śruba tylko chyba spaw mocujący nakrętkę (czy jakoś tak nie wiem dokładnie jak to tam jest rozwiązane) w mocowaniu teraz śruba obraca się swobodnie. Odkręcenie belki wydaje mi się zbyt karkołomnym zadaniem spróbuje coś wykombinować mam nadzieje ze nie zepsuje czegoś znowu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum