Wysłany: Sob Mar 07, 2009 23:56 [R200 97r. LPG] Czy tak działa ABS?! Piszczy na luzie:/
Witam! Dzisiejszego dnia brat jeździł moim autem i zauważył ze przy hamowaniu pedał pulsował. Mówił, że gdy jeździł szwagra autem takich odczuć nie było:/ Co to w takim razie może być?!
2 problem mojego autka jest to iż jakiś czas temu ok. 2-3 miechy wymieniałem sprzęgło! Po odpaleniu i zostawieniu na luzie piszczy coś pod maską:/ Jeśli delikatnie nacisnę sprzęgło przestaje piszczeć! Czy może być to wina źle dobranego sprzęgła?! Inne przyczyny?! dzięki pozdr.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 23:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 02:18
W sprawie ABSu, jeśli gwałtownie zahamujesz i to na śliskim, to ma prawo pulsować A jeśli pulsuje nawet przy delikatnym hamowaniu to sprawdź stan pierścieni zębatych na przegubach. Mogą być pęknięte.
Co do tego sprzęgła to raczej jak kolega Ukasz pisze.
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
problem mojego autka jest to iż jakiś czas temu ok. 2-3 miechy wymieniałem sprzęgło! Po odpaleniu i zostawieniu na luzie piszczy coś pod maską:/ Jeśli delikatnie nacisnę sprzęgło przestaje piszczeć!
w dwa miesiące niemożliwe żeby padło łożysko oporowe, chyba że sprzęgło nie było nowe
2-3 miechy wymieniałem sprzęgło! Po odpaleniu i zostawieniu na luzie piszczy coś pod maską:/ Jeśli delikatnie nacisnę sprzęgło przestaje piszczeć! Czy może być to wina źle dobranego sprzęgła?!
lesio86 wiesz już co to za pisk? Ja mam dokładnie to samo, też po wymianie sprzęgła
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum