Wysłany: Sob Mar 28, 2009 11:19 [R800] Mokro na wycieraczce pasazera
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam
Po kazdym deszczu w moim pieknym R800 coupe znajduje kaluze wody na wycieraczce pasazera z przodu. czasem sie nawet przeleje i mam teraz mokry dywan pod wycieraczka :-( znacie moze jakies prawdopodobne miejsca tego wycieku?
mysle ze przez drzwi sie nie dostalo bo te uszczelki sa tak zrobione ze deszcz sie tam nie wleje. szyber tez mysle ze okej, bo mialbym wode na fotelach
z przodu na masce pod szyba jest taka kratka miedzy wycieraczkami i mysle ze tamtedy moze sie woda do auta dostawac, przez system wentylacji
poocyyy bo mi roverek zgnije od tego deszczu
[ Dodano: Sob Mar 28, 2009 18:28 ]
sam sobie odpowiadam czesciowo.....
zaczal padac deszcz, poszedlem ogladac auto, namierzylem przeciek cieknie jednak przez prawe drzwi z przodu, kapie na plastikowa kieszen drzwi i pozniej scieka na wycieraczke, powoli kapie blisko przedniej krawedzi drzwi...co z tym zrobic? Sa specjalne uszczelki do Rovera, czy to sa uniwersalne uszczelki drzwiowe??
_________________ 820ti Coupe raw power
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 04, 2011 21:32, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 11:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 22:02
Tak jak zasugerowa AndrewS to może być poluzowana rurka odpływowa wody. Nie wiadomo dlaczego ona wchodzi do wnętrza kabiny żeby później z niej wyjść na zewnątrz, poprzez gumowy przepust. Więc może być zapchana albo rozłączona. Ja z tego gumowego przepustu powyciągałem jakieś zgniłe liście. Takie same rurki są z tyłu, pewnie żęby woda się wlewała do bagażnika fotka:
Niestety nie mam fotek tych rurek z przodu ale powinienes znaleść.
edit: jeśli to wina uszczelki to może spróbuj ją nasmarować silikonem? ja używam nano-żel do opon turtle wax, w zielonej butelce.
Sprawdz przednią szybe, jeżeli jest klejona można to sprawdzić letko unosząc ją do góry. W moim R woda ciekła po słupku przedniej szyby, okazało sie że szyba wogule nietrzyma na słupkach. Musialem wyjąć i przykleic na nowo.
_________________ ROVER 420 SDi zmienił właściciela 28.07.2012r.
Mazda 6 sport kombi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum