Witam,
idzie wiosna "nabiłem klimatyzacje" w zakładzie i chciałem wymienić własnoręcznie filtr kabinowy- ( widziałem bardzo fajny opis wraz ze zdjęciami na forum)- myślę nic skomplikowanego kilka śrub, wyjąć schowek i będzie na wierzchu szufladka z filtrem.
Psikus- Rover po raz kolejny mnie zaskoczył- mój egzemplarz nie ma takiej szufladki- oto zdjęcie co znajduje się u mnie za schowkiem- może ktoś z was spotkał się z taką osłoną filtra kabinowego??
dodam, że odkręciłem kilka śrub pokrywa trochę się poluzowała ale nie mogłem jej zdjąć- postanowiłem rzucić temat na forum, zanim coś połamię.
Pomógł: 26 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 587 Skąd: Civitas Kielcensis
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 20:08
O jak fajnie, że kolega z kielc i ma klimatyzacje. Jestem wlasnie na etapie kompletowania czesci aby sobie takową zainstalować. Jakby dało rade to może umówilibyśmy sie kiedys i ogladną bym klime zamontowana live
[ Dodano: Pią Kwi 03, 2009 21:12 ]
Aha jeszcze jedno - powiedzcie mi co to jest za biała kostka po lewej stronie (tuz obok wiązki)? co ona łączy? bo u mnie ona własnie wisi luźno
Dziękuję sTERYD za info- przeglądałem wcześniej forum ale nie wiedziałem, że to moje cudo nazywa się DIAVIA...
- dziwne, że nie zrobili tam takiej kieszeni do wymiany filtru jak w fabrycznej klimie- małe koszta świeże i czyste powietrze.
Po odkręceniu kilku śrub przez szczelinę widziałem w tej puszcze filtr, skoro ten jest niewymienny to na chłopski rozum po tylu latach jest zagrzybiały jak diabli
p.s- ASH jeśli będziesz potrzebował się spotkać obejrzeć coś w moim R200 to nie ma problemu moje gg 1596974- zgadamy się kiedyś.
pozdrawiam i dziękuję za pomoc i informacje.
piotrek200, przy instalacji po prostu został wycięty kawałek fabrycznego systemu wentylacji i zaklejony tym co trzebe było dodać...
niestety ingerencja jest na tyle duża, że filtr się nie uchował. A szkoda....
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum