Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam, chcialbym sie dowiedziec jaki olej dobrac do mojego roverka, a takze jakie opony polecacie na lato? Jest mozliwosc wymiany calego oleju silnikowego w warunkach domowych? Jak sie uchronic od nadciagajacej rdzy? [widoczne malutkie plamki rdzy na karoserii] Z gory dzieki za pomoc, jestem dosc nowy w motoryzacji, dlatego siegam po rade do bardziej doswiadczonych kolegow
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Maj 21, 2011 00:02, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 19:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wg wskazań producenta silników - olej ma być półsyntetykiem o lepkości 10W40. Zmienia się go wg wskazań - co 20 kkm.
Ja osobiście leję pełnego syntetyka, 5W40, konkretnie Lotosa. Bardzo dobry olejek.
Na rdzę najlepszym antidotum jest duża ilość zbędnych pieniędzy oraz dobry i zaufany lakiernik, który sprawy za te pieniądze nie spapra i z rdzą się rozprawi.
Opony - ważne, żeby były takie czarne, okrągłe i pasowały na felgę. Reszta - wedle upodobań kierowcy.
_________________ Człowiek pochodzi od małpy. W czerwonym.
1.Mozna, ale potrzebny jest kanał. Sruba spustowa znajduje sie pod silnikiem. Dla 400-setek ma byc 10w40. Producent wg uznania i zasobnosci portfela. Ja jestem zadowolony ze Schella Helixa.
2.Opony na www.opony.com.pl lub www.opony.pl . Jest tam ranking ocen użytkowników.
3. Rdza -doraźnie zaprawka, kompleksowo- blacharz i lakiernik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum