Post ku pokrzepieniu serc i wniosek.
Skradziono mi emblemat ROVER z klapy bagażnika.
Zauważyłem to w środę. W czwartek zapukała do mnie dzielnicowa z informacją że złapano złodziei emblematów. Podałem numer telefonu, skontaktował się ze mną Policjant odpowiedzialny za tę sprawę. Po wizycie na komisariacie, złożeniu zeznań, odzyskałem emblemat.
Złodziejami okazali się nieletni. Policja w celu zidentyfikowania ofiar spisała w terenie samochody z rejonów kradzieży wybrakowane z emblematów i skontaktowała się z właścicielami. Notabene, sąsiedzi zauważyli że "zostałem spisany" już w poniedziałek .
Pomimo chęci, nie udało się ustalić wszystkich pokrzywdzonych, parę znaczków z łupu zostało bezpańskich.
Wniosek z tej historii jest taki, że może jednak warto zgłaszać takie kradzieże, szczególnie gdy mamy podejrzenie że nastąpiło to w naszym rejonie. Nie każdy komisariat i Policjant musi mieć chęci szukać właścicieli, a czasem po prostu może się to nie udać.
Tak czy inaczej, niby błahostka, a cieszy i wiara w służby porządkowe wzrasta .
Pozdrawiam,
Mariusz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 19:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 21:43
faecd napisał/a:
haha...
secio, a jak zglaszales kradziez to musiales siedziec 2 h na komisariacie i wypelniac z policjantami papiery?
Sęk w tym, że nie zgłaszałem kradzieży. Policjant sam mnie znalazł jako poszkodowanego.
Jeżeli chodzi o składanie zeznań to wypełnianie papierów trwało może z 10 minut.
To masz szczęście że macie takich policjantów.Niestety w piekarach śl. takich nie ma.chciałem zgłosić wybicie tylnej lampy po sylwestrowej nocy to funkcjonariusz powiedział mi wprost że nie ma sensu pisac protokolu bo za tydzień będzie mi musiał wysłac zawiadomienie o umorzeniu śledztwa z powodu niewykrycia sprawcy.
lesion27 [Usunięty]
Wysłany: Czw Kwi 16, 2009 21:21
Podłączam sę do do skaradzionego emblematu bo w ten sposób KTOŚ UCZCIŁ lany poniedziałek, kradnąc go z mojego grila. We wtorek straciłem antenę chyba ktoś potrzebował wskażnika bo na kij do bilarda się nie nadaje.
Po emblemacie rozmawiałem z patrolem policyjnym (mieli ubaw ze mnie)
UWAŻAJCIE pod Sadybą Best Mall w Warszawie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum