Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 09:51 [R620] Instalacja świateł w miejsce halogenów
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam serdecznie, ostatnio zauwazylem ze mam w swoim roverku w miescu na halogeny gotowa instalacje .Teraz mam pytanie, chcialbym w to miejsce zamontowac swiatla, ale nie przeciwmgielne tylko zwykle mijania/drogowe tak, aby swiecily razem z normalnymi swiatlami.
Jedna rzecz to czy te kable, jesli nie mam w srodku gotowego przelacznika na przednie przeciwmgielne, po podlaczeniu swiatel odrazu beda swiecily razem ze swiatlami normalnymi, czy trzeba zmienic podlaczenie?
Druga rzecz, czy prawo zezwala na dowolny montaz dodatkowych swiatel mijania/drogowych?Nie beda robic problemow na przegladzie?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 31, 2011 21:36, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 09:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ten link od Brt taki mało konkretny
W skrócie - załącznik do PoRD to m.in. warunki techniczne dopuszczenia pojazdu do ruchu.
Nt. świateł: to nie jest tak, że jak nie napisali że nie, to znaczy tak
Tutaj działa to odwrotnie - można zamontować TYLKO to, co dozwolone.
"Podwójne" światła dopuszczalne są w określonych przypadkach i pod ścisłymi warunkami.
Niestety, nie pamiętam szczegółów, ale w każdej SKP Ci powiedzą
hmm wywnioskowac mozna ze raczej mozna, ale rzeczywiscie upewnie sie w SKP.
Dziekuje, a czy od strony technicznej jak to zamontowac, czy trzeba robic jakies przeciagniecia elektryczne to wiazki normalnych swiatel ktos wie?
Moze ktos montowal takie u siebie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum