Forum Klubu ROVERki.pl :: Wytarte mieszki
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wytarte mieszki
Autor Wiadomość
kzrr 

Rover 200

Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 21:56   

Co do tego mieszka jeszcze - jedyni tylko zmieniają biegi a inni trzymają ręke cały czas na dzwigni itp itd. Co do Włoch to kurcze oni jeżdzą jak chcą i bardzo nerwowo wiec kto wie moze tak być :)

SPAMU¦

Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 21:56   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

boss.007 

Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 00:25   

marcinmarcin napisał/a:
Tu się nie zgodzę. Niedawno oglądałem świeżo przywiezionego Golfa IV w "dyzlu". Auto ma prawie 300tys.

To Zdradź mi jeszcze tajemnice jak to auto jeździło :?:
Bo w "rajchu"mógł ktoś nim robić z 400 kilosów za "jednym wsiadnięciem"i dlatego takie małe zniszczenia :wink:
Powiem tak...wychowałem się na mercu-audi i vw,tylko ja z rodziny zmieniłem markę :razz: dlatego mam spory kawałek doświadczenia jeżeli o nie chodzi,i nikt mi kitu nie wciśnie że vw i audi mają wytrzymałe środki.(mowa o modelach powyżej 95 roku)
A powiem szczerze że nie spodziewałem się takiego kiczu w materiałach użytych w tych autach.
-tapicerka foteli = masakra
-pokrycie plastików czymś w rodzaju "aksamitego spray-u" = masakra x 2.
Już bardziej wolę plastikowe drzewo w moim Rover-ku :razz:

badek 

Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 01:42   

te mieszki raczej zuzywaja sie szybko ze wzgledu na to ze nie sa wykonane ze skory :/ i tak w praktyce nie stanowia o eksploatacji auta.zupelnie inaczej mieszek zuzyje sie gdy autko prowadzi doswiadczony kierowca ktory zmieniajac bieg ledwie muska galke skrzyni biegow a zupelnie inaczej gdy auto bedzie prowadzic przerazona blondynka z 5 centymetrowymi tipsami ktora zdalo prawko wczoraj i szarpie dragiem jak by myslala o swoim exmurzynie :lol: osobiscie wymienialem mieszek w moim SDI-ku po 90000 a stary (razem z galka na wzor) dalem do pani ktora zajmuje sie skorami i ma uszyc mi cos z naturalnej mieciutkiej skorki.mysle ze to dobry pomysl.dam znac jak wypali.

piter34 

Rover 800

Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 09:18   

Paula napisał/a:
A czy może być tak, że w autach sprowadzonych z Włoch kierownica i mieszek jest rzeczywiście znorana na maksa a przebieg wcale nie jest tragiczny?

Może być :ok:
zdzich44 miał, a teraz Ant ma R200, które w momencie przywiezienia z Włoch miało potwierdzone ok. 80kkm, a kierownica (chyba od słońca) była nieźle styrana... :roll:

Co do mieszków w R200, to miałem R200 z potwierdzonym przebiegiem 73kkm (w momencie sprzedaży) i już było widać pierwsze oznaki zużycia mieszka :/

krystianshoota 

Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 17:55   

Dwa lata temu zakupiłem Rover 420 Di 1997r. miał on wówczas na liczniku ok 185000 km, pół roku temu sprzedałem go z przebiegiem 227 000 km. W momencie kupna jak i sprzedaży auto miało mieszek w dobrym stanie, brak przetarć i innych uszkodzeń. Nic nie wiem o tym by poprzednicy zmieniali mieszek. Zamieszczam zdjęcie mieszka w momencie sprzedaży.

maciekmpl 

Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 21:20   

krystianshoota napisał/a:
Nic nie wiem o tym by poprzednicy zmieniali mieszek. Zamieszczam zdjęcie mieszka w momencie sprzedaży.

Wydaje mi się, że jednak był zmieniany - ten na zdjęciu wykonany jest z grubej skóry, a seryjne to zazwyczaj jakieś skaje. Taki mieszek kosztuje na Allegro 20-30 PLN, pasuje idealnie i nie niszczy się. Wiem, bo w jednym z Audi taki kupowałem :-)

M.

Kris 

Wysłany: Sro Kwi 22, 2009 07:50   

krystianshoota napisał/a:
Dwa lata temu zakupiłem Rover 420 Di 1997r. miał on wówczas na liczniku ok 185000 km, pół roku temu sprzedałem go z przebiegiem 227 000 km. W momencie kupna jak i sprzedaży auto miało mieszek w dobrym stanie, brak przetarć i innych uszkodzeń. Nic nie wiem o tym by poprzednicy zmieniali mieszek. Zamieszczam zdjęcie mieszka w momencie sprzedaży.

To nie jest oryginalny mieszek.
W serii 200/400 mieszki to masakra, mój był zorany przy 160 tysiącach a pierwsze ślady przetarć miał już chyba przy 100. (jeździłem autem w zasadzie od nowości także przebiegu jestem pewien).

Tutsj fotka zrobiona przy około 100 tysiącach przebiegu z mojego poprzedniego R200, mieszek ma już ślady otarć.

paff 

Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 13:57   

w R400 sa inne mieszki chyba niz w R200, ja mam 11letniego R414Si (tego jestem pewien, co do przebiegu to mi sie wydaje ze go znam ;-) ) i mieszek jest bez zarzutow.

Radek001 

Wysłany: Wto Gru 01, 2009 11:53   

To ja z trochę innej beczki, bo nie potrafię tego znaleźć. Jak wymienić mieszek w R200? Zdenerwowałem się na swój przetarty i kupiłem nowy :)

azer 

Rover 25

Wysłany: Wto Gru 01, 2009 14:17   

trzeba zdjąć całą konsole

http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=28307
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=41746

igorka21 

Rover 200

Wysłany: Pią Wrz 24, 2010 12:39   

w większości Roverków serii 200 mieszki są w kiepskim stanie...w moim tez był obleśny
Jak go zdjęłam okazało się, że to jakiś skaj lub coś skóropodobnego.
Kupiłam nowy skórzany (są na Allegro za ok 30 zł z tego co pamiętam) i trzyma się nieźle od dwóch lat

[ Dodano: Pią Wrz 24, 2010 13:39 ]
azer napisał/a:
trzeba zdjąć całą konsole

http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=28307
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=41746

nie trzeba ściągać całej konsoli, wystarczy odkręcić gałkę na drążku ściągnąć mieszek i założyć nowy :ok:

Odpowiedz do tematu