Wysłany: Sro Maj 06, 2009 12:11 [R75] Problem z nawigacją
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Może ktoś mi podpowie dlaczego po nastawieniu nawigacji nawigacja pokazuje strzałką błedne kierunki strzałka kreci sie we wszystkich kierunkach wygląda tak jak by nie działał GPS lub coś jest nie wporządku z anteną -gdzie znajduje sie GPS i antena od niego gdzie jest podłączona a może ja robie jakiś błąd w nastawieniu ale mam instrukcje i robie wszystko tak jak pisze w instrukcji.Jak ma działać nawigacja po załączeniu może mi ktos powie czy kilometry wyświetlane mają się zmiejszać po przejechaniu pewnej ilości kilometrów na wyświetlaczu
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 08, 2010 18:26, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 12:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z tego zo mi wiadomo to antena znajduje sie przy szybie przedniej mniej wiecej na środku (taka czujka)... GPS natomiast w bagazniku.
Co do killometrów to powinny sie zmniejszac. Sprawdz czy w bagazniku nie masz wody bo słyszalem ze tam gdzie jest moduł GPS i TV lubi sie dostawac woda i wtedy wszystko świruje.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 12:47 [R75 CDT 03] problem z nawigacją
Czy ktoś wie gdzie można by bylo sprawdzić tą nawigacje czy istnieje jakiś warsztat który sie takimi żeczami zajmuje najlepiej na terenie dolnosląskiego -jest to nawigacja w Rover75 CDT 2003r
Pomógł: 12 razy Dołączył: 05 Mar 2009 Posty: 178 Skąd: Szczecin
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 20:37 Re: [R75 CDT 03] problem z nawigacją
Antena znajduje sie przy tylnej polce na sierodku ,trzeba sciagnac tylna polke.Wlasnie w moim montowalem kpl nawigacje z TV Pozdrawiam
[ Dodano: Czw Maj 14, 2009 22:46 ]
Czy jest roznica w tunerach TV np MK1 i MK3 -czy nie ma zadnej -mam chyba uszkodzony.Pytam dlatego,ze mam czytnik MK3 i czy mozna zastosowac tuner tv od MK1
I co rozwiązałeś problem z navi?? Jak tak to w jaki sposób.
Bo ja mam to samo!!
Przełożyłem navi z anglika wszystko chodzi- gra radio, płyty chodzi TV, navigacja też odpala rysuje zadaną trasę ale nie porusza się w czasie jazdy. Wygląda jak bym stał w miejscu!! Niewiem o co chodzi!!!! POMÓŻCIE.
Byłem na kompie T4 - nie wykrył żadnych błędów - połączenie navi ze wszystkimi urządzeniami są OK. Nie rozumiem dlaczego stoji w miejscu!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum