a może po prostu kupiłeś oba wahacze na jedną stronę....
pewnie normalnie byś do tego nie dopiścił, ale one niewiele się różnią, więc można się pomylić i może ten nierówno założony jest przeznaczony na drugą stronę
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 22 razy Dołączył: 19 Maj 2008 Posty: 629 Skąd: Gliwice
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 06:33
sTERYD napisał/a:
a może po prostu kupiłeś oba wahacze na jedną stronę....
No nie, jakie "oba wahacze", kupiłem jeden z oznaczeniem "L", identyczny jak ten co wymontowałem. Wymyśl proszę dla czego ta sprężyna może być przestawiona. Koledzy w pracy sugerują pęknięcie lub brak gumy w kielichu. W sobotę się przekonam jak to rozłożę na czynniki pierwsze.
_________________ ɹɐɾʇǝq ɯɐıʍɐɹpzod
nie ma za co- kliknij POMÓGŁ
R420 Di'97,był
R111 LSi'96,był
R420 Di'97,był
R75 CDT+'02,jest
MG TF '04,jest
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 09:51
rybakowy napisał/a:
Popstrykaj fotki jak zdejmiecie kołko:)
Dziwny dźwięk zlokalizowany! Sprężyna obijała się o wahacz, powodem tego jest wygięcie jej w stronę przodu auta. Po dokładnych oględzinach starego wahacza były na nim ślady ocierania.Tymczasowo podłożyłem kawałek blachy aluminiowej korygującej to wygięcie.
Teraz pozostaje szukanie dobrej i prostej sprężyny.
R420 Di'97,był
R111 LSi'96,był
R420 Di'97,był
R75 CDT+'02,jest
MG TF '04,jest
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 20:17
Złudzenie optyczne, amor jest prosty. Popatrz na fotki lewej i prawej tulei, a w zasadzie odległości ich od wahacza. Po przyłożeniu linijki do sprężyny (z prawej) w środkowej jej części było ugięcie na oko 1 - 1.5 cm. Spiąłem sprężynę klamrą od przodu auta i lewarkiem w górę i patrzę jak się ona zaczyna prostować, więc podłożyłem kawał blachy od frontu (pomiędzy spr. a jej gniazdo). Jazda testowa po najgorszych drogach czyli pierwszą lepszą ulicą i cisza . Jak mawiają handlarze: nic nie puka, nic nie stuka . Założę się, że jak ją poturlam po stole to będzie skakać jak jajko.
R420 Di'97,był
R111 LSi'96,był
R420 Di'97,był
R75 CDT+'02,jest
MG TF '04,jest
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum