Wysłany: Pią Maj 08, 2009 16:31 [R620] Jaki płyn do ABS
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam serdecznie.Mam pytanie odnośnie płynów do ABS a dokładniej jaki dolać ponieważ mam już końcówkę a nikt mi nie potrafi racjonalnie wytłumaczyć jaki to jest. Chociaż nie widziałem w innych autkach że jest osobno zbiorniczek płynu hamulcowego i osobno do pompy ABS.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Lut 02, 2011 00:36, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 16:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 16:44
Do ABS nie ma żadnego płynu. Może chodzi Ci o zbiorniczek do pompy sprzęgła. Jeśli to ten mniejszy koło zbiorniczka na płyn hamulcowy, to jest to płyn do sprzęgła hydraulicznego i leje się tam DOT3/DOT4... Na korku na pewno jest napisane....
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 17:46
A to przepraszam. Nie wiem cóż to....
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
Informacja z ASO Land Rover'a
Oni leją http://www.allegro.pl/ite..._dot_4_bmw.html
Ten płyn ma wyższą temperaturę wrzenia w porównaniu z typowymi DOT 4.
Polskim dobrym odpowiednikiem jest płyn firmy K2.
Zdecydowanie natomiast odadzają płyn firmy SHELL.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum