Wysłany: Czw Maj 14, 2009 08:57 [rover 216,1.6, 96r] jaki olej do 216?
Witam! Kupiłem niedawno 216 i mam problem jaki olej zalać, podejrzewam że aktualnie jest 10W40 , chce zalać pełnego syntetyka CASTROLA 10W40- którego mogę mieć z zaufanego źródła ,roverek śmiga na LPG! Co polecacie?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 14, 2009 08:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
10W40 to też będzie raczej półsyntetyk .... ale jeśli 10W40 to możesz spokojnei go zalać .... pozatym tematów o oleju są tysiace na forum .... najpierw szukamy później piszemy
A tu kiedyś zagladałeś W tabeli też jest podany typ oleju:
http://www.roverki.pl/art...ne%20techniczne
Tak jak Brt zasugerował, olej 10W40 jest półsyntetykiem a nie syntetykiem. Moim skromnym zdaniem nie ma sensu lać syntetyka do trzynastoletniego już auta, tym bardziej że producent zalecał używanie właśnie 10W40. Ja sam jeżdzę na Magnatecu 10W40 i -odpukać- nic złego się nie dzieje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum