Wysłany: Pon Maj 18, 2009 18:10 [220 SDi] oponki w roverku
Mam pytanie zwiazane z oponami w moim aucie.Dzisiaj rano zauwazylem ze moja przednia lewa opona bardzo starla sie przez pare ostatnich dni ale tylko na zewnetrznej stronie.Srodek i wewnatrz jakby nie ruszony.Musze przyznac ze zaliczylem dosc ostro kraweznik pare tygodni temu i musialem zrobic zbierznosc bo sciagalo auto na prawo.Po ustawieniu zbierznosci autko prowadzi sie normalnie jednak chyba cosik jest nie tak skoro znacznie i widocznie bierze jedna opone.Czy oprocz ustawienia zbierznosci powinienem jeszcze cos sprawdzic i wyregolowac?????? Z gory dzieki za pomoc
_________________ Chyba przesiade sie na MG ale dopiero jak moj klekocik padnie na amen czyli nie szybko
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 18:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak tez myslalem ze moze cos sknocili choc to moj zaufany warsztat.Ale sprawdze ich i pojade do innego zeby sprawdzili zbieznosc jeszcze raz.Dzieki za zainteresowanie
[ Dodano: Pon Maj 18, 2009 20:47 ]
A jeszcze jedno .Tydzien temu robilem przeglad no i sam przegladalem to zawieszenie po uderzeniu.Ani ja ani technik od przegladu niczego sie nie dopatrzyli
_________________ Chyba przesiade sie na MG ale dopiero jak moj klekocik padnie na amen czyli nie szybko
Może jednak coś Ci się wykrzywiło od tego dzwona ?
Ja też tak miałem i wymieniłem mcphersona, zwrotnice i wahacz co pomogło.
Posprawdzaj czy te elementy nie ucierpiały u Ciebie.
Czasem właśnie bez pomiarów się nie obejdzie ... nie wypatrzysz przestawienia mocowania o 5 - 10 mm, a to wystarczy do skutecznego przestawienia zawieszenia .... na oko chłop w szpitalu nogi wyciągnął
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum