Wysłany: Pią Maj 22, 2009 12:32 [Freelander] Wymiana świec
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: wszystkie
Witam,
czy swiece wymieniamy co okreslony przebieg?
Moje autko przejechalo 85tys.km, nic sie (odpukac) z nim nie dzieje, zapala prawidlowo,
czy powinnam jednak zmienic swiece i kable?
A jezeli taaak, to kto to zrobi w Wawie lub okolicach ?
Znacie jakis solidny warsztat, ktory wykonuje drobne naprawy na poczekaniu?
W ECC Babice sa dluuuugie terminy,
pozdrawiam
Frika
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 19, 2010 00:51, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 12:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Teoretycznie co 40 tysięcy przebiegu świeczki się wymienia. Ja przejechałem na świecach już prawie 90 tysięcy i działają jak nowe.
Najlepiej wymienić je sobie samemu, to banalna robota, dziesięć minut. Byle klucz do świec mieć.
_________________ Człowiek pochodzi od małpy. W czerwonym.
we frelku juz chyba pownny być świece platynowe, więc powinny 100 tysięcy km bez problemow przetrzymać.
co do wymiany to tak jak napisał oprawca_1978, nie jest to skomplikowana operacja i każdy, kto ma dwie ręce powinien bez problemu poradzić.
Jeśli nie chcesz sie sama brudzić, to zawsze możesz podjechać na spot w niedzielę wieczorem, pewnie znajdzie sie jakiś życzliwy, co by Ci świece wymienił
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum