Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lip 2008 Posty: 367 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 19:19 [R220 SD 97'] Emblemat - boczki, jak zamocowac?!
witam,
Jakas menda wyrwala mi emblemat z lewego boczku - zakupilem juz komplet nowych, teraz pozostaje kwestia mocowania...ma lakierze zostala warstwa ok 2mm jakby tasmy przylepnej - nieco zmurszala...mniemam ze to nalezy odczyscic/zeskrobac, chyba ze nie:)
jak i na czym zamocowac te nowe "blaszki" - jest na to jakis patent?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 19:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 07:05
witam...
mialy stare pozostalosci tasmy - zszyscilem je...kupilem na allegro z innego miasta -wiec to inny "osobnik", chyba ze to jakas szajka-miedzymiastowka emblematowych "pasjonatow":)
wiec mowicie ze z lakieru benzyna z goraca woda i zwyszajnie szmatka zczyscic i potem
najzyklejsza tasma obustronna i bedzie trzymac jak nalezy?!
mialy stare pozostalosci tasmy - zszyscilem je...kupilem na allegro z innego miasta -wiec to inny "osobnik", chyba ze to jakas szajka-miedzymiastowka emblematowych "pasjonatow":)
z ciekawości, za ile je kupiłeś?
PS. kradzież znaczków jest napędzana przez kupujących te znaczki...
krzysztof_ns , kilka dni temu przyklejałem te emblematy klejem do szyb samochodowych. Trzymają się jak wściekłe ... tylko teraz boje się że "kolekcjoner" przy próbie zrywania zmasakruje mi blachy i lakier w okolicy emblematów .
_________________ Jest R 25 iDT 00r.
Był R 220 SD 96r.
Wysłany: Sro Maj 27, 2009 23:00
walkie - allegro - po 10zł za sztuke + koszt przesylki...zatem calosc wyniosla mnie 26zł,
PS. nie dzialalem w zamiarze "sztucznego" pompowania cen:) zakupilem u osoby ktora trudni sie sprzedaza czesci zamiennych i w chwili obecnej ma niemal 400 wystawionych produktow...zatem nie sadze aby to byl gownniarski wandal chodacy po ulicach i wyrywajacy emblematy dla 10zł:)
bora - wlasnie dlatego nie kleje ich bezposrednio do lakieru - wole stracic emblematy za 20zł niz emblematy za 20zł + 300zł na lakiernika:)
Najlepiej użyć taśmy dwustronnej o strukturze pianki - jest trochę grubsza i dzięki temu emblemat lepiej będzie się trzymał podłoża. Mocowałem na taką taśmę listwy ozdobne w poprzednim aucie - zostało mi trochę po montażu rolet okiennych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum