Wysłany: Sro Cze 03, 2009 20:28 [214i] Porada o zarówki swiecace jak ksenon
Witam serdecznie
Jestem strasznym maniakiem aut ktore maja ksenony oraz biksenony
i z tego powodu chcialem zamontowac Zarowke taka aby swiecila jak ksenon gdyz mnie nie stac na zestaw Hid
i chcialem was zapytac:
Jaka zarówke kupic H1 czy jakas inna nawet aby swiecila na niebiesko tylko nie na zolto
Chcialem aby moj Rover jakos wygladal
Wiec was prosze o porade
Żaden halogen nie będzie świecił jak xenon to po pierwsze. Po drugie możesz kupić żarówki z barwionym na niebiesko szkłem na allegro ale może się przyczepić do tego policja, a w dodatku podczas deszczowej pogody w nocy podobno mało co widać. Pozostają Ci albo modyfikacja lamp albo kupno porządnych halogenowych żarówek np Philips Blue Vision, Osram Cool Blue lub Osram Nightbreaker. Osobiście niedawno kupiłem Osram Cool Blue jednak barwa światła nie ma nic wspólnego z nazwą. Światło mają bardziej zbliżone do białego w nocy dość duża różnica w porównaniu ze zwykłą żarówką...
Nie spodziewaj się, ze po kupnie tych żarówek będą świeciły jak to jest pokazane na niektórych aukcjach w dzień patrząc na lampę różnica w porównaniu do zwykłych może być niewielka natomiast w nocy już jest spora. Musisz wybrać albo tani "lans" kosztem widoczności albo dobra żarówka halogenowa...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
w mojej 400 też są h1 bo nawet nie sprawdzałem a chciałem kupić właśnie te philipsy, nie spodziewam się jakiegoś super efektu chcę tylko żeby była lepsza widoczność.
pioneer_SRT, wybacz, ale jak Cię nie stać na kompletne ksenony w soczewkach (jak ma maciekwawa), to masz dwa wyjścia: 1. nielegał, który nie ma homologacji i oślepia, bo rozprasza światło na wszystkie strony, 2. dobre żarówki świecące światłem zbliżonym do białego (np. Philips Blue Vision). Innego wyjścia nie ma.
Pierwsze odradzam ze względów oczywistych.
Natomiast o żarówkach jest mnóstwo pozytywnych opinii na forum - o powyższych Philipsach także jak sam mam jak najlepsze zdanie.
SeevS, w takim razie możesz śmiało brać te Philipsy lub Osram W philipsach jest ten plus, ze są dodatkowo postojówki w osramach niestety nie ma i będę musiał sobie dokupić bo stare świecą jak świeczki
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum