Wysłany: Sro Cze 03, 2009 20:02 R400 DODATKOWE ZEGARY NA PRZEDNIM SŁUPKU-TUTORIAL
Witam wszystkich !!!!
Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z forumowiczów już montował w swoim R jakieś dodatkowe zegary w dieslach wiadomo doładowane czyli Turbo Boost, lub w benzynach ciśnienie i temperaturę oleju????
Jeżeli tak to bardzo proszę o radę jak to zrobić i w jakim miejscu najlepiej, może ktoś na forum będzie tak miły i napisze jak to zrobić.
Wklejam poglądowe zdjęcie.
Ostatnio zmieniony przez camaro17 Nie Wrz 20, 2009 13:02, w całości zmieniany 4 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 20:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
camaro17, poszukaj na stronach Car Audio jak zabudowuje się w słupkach tweetery. Sposób postępowania ten sam.
Ja mogę tylko powiedzieć że u siebie w R wrzucałem tweetery w słupki i nie ma tragedii. Miejsca nie jest dużo ale daje radę coś w nie zmieścić.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Panowie ja to wszystko wiem,wiem jakie zegary będę montował, wiem że na allegro można dostać takie bardzo fajne obudowy, tylko mnie bardziej interesuje czy ktoś może takie montował i może się na tym forum tym pochwalić. Udzielić jakieś praktyczne rady jak do tego się zabrać, może jakieś zdjęcia z montowania. Aha interesuje mnie też w jakim miejscu można było to zamontować prócz słupka, może można było by się pokusić o jakiś CUSTOMOWY projekt???? Proszę i liczę o pomoc w tej sprawie.
greg-si no to już jest jakiś pomysł, generalnie jestem nie palący i popielniczka mi nie potrzebna, gorzej z zapalniczka, zawsze może służyć jako ładowarka, no i chyba tam by tylko weszły 2 szt.
camaro17, mi chodzi pod popielniczkę w ten schoweczek na którym leży taki mały gumowy dywanik.
Jakie chcesz zegary wrzucać i ile ma ich być? Zawsze można coś jeszcze pomyśleć, rozejrzeć się po desce.
Jeśli miałbyś montować 4 zegary to ja bym wywalił całą zapalniczkę z popiołką ulokował tak zegarki po kwadracie by zapalniczka wchodziła pomiędzy nie w sam środeczek.
Sam też zapalniczki używam tylko i wyłącznie do nawi a popiołka to schowek na jakiś śrubki
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
camaro a szukales tutaj http://forums.mg-rover.org/ ?nie znam za dobrze angielskiego ale na fotach w galerii widzialem ZSa z takimi zegarami.moze cos jest na tym forum.ja niestety nie czaje za wiele wiec ci nie pomoge.ale jak kumasz cos po angielsku to kuknij tam moze cos znajdziesz.
[ Dodano: Czw Cze 04, 2009 23:56 ]
u nas na forum chyba tego nie bylo, ale... na innych forach jest tego troszke.osobiscie uwaza ze fajny bajer ale chyba do roverka to nie pasuje.no nie wiem sam.hmm.kwestia gustu
mielony22 dzięki za info, zaraz sobie to przeglądnę, jak mi się uda to skumać to w najbliższym czasie możecie się spodziewać gotowej recepty jak to zrobić, bo temat interesuj mnie na 100%. Pozdrawiam.
spoko.jesli moge to pomoge.hehe.nawet sie zrymowalo.czekam na efekty.kurcze bardzo chetnie bym zobaczyl twego R.tyle modow w nim zrobiles ze tylko ze ja nie wybieram sie do Wrocka a ty na mazurki.hehe
mielony22 może kiedyś nadarzy się okazja, ale najlepiej wtedy kiedy będę miał już wszystko na pokładzie, kurde.... tylko kiedy to będzie jak coś zamontuję to zaraz inny pomysł się robi i tak w kółko Macieja.
camaro17 gdyś się decydował na słupek to z APP jest masa do plastików, można z niej świetnie wyprofilować siedzenia w tej maskownicy pod zegarki czy tam tweetery. Po "wyżeźbieniu" gniazd na zegarki fajno się to szlifuje, pozostaje obciągnąć to materiałem skóro podobnym i efekt jes naprawę bomba.
Gdzieś miałem toturial w PC jak montować tweetera przy użyciu tej masy, gdyż prawie identiko się to robi, jak znaję to wrzucę
_________________ NIE POTRAFISZ PRZECZYTAĆ TEGO TEKSTU, WCIŚNIJ Ctrl +
Czy scigasz sie na 1/4 mili? Masz tyl naped i driftujesz?
Tez kiedys za malolata w hondzie rozne takie bajery chcialem montowac...ale nie potrzebne to sie okazuje...takie wskazania moim zdaniem sa zasadne w przypadku sportowych wyczynu samochodu!
Ja bym na Twoim miejscu zmienil hamulce, np zaczal od klockow redstuff EBC to przynajmniej bedziesz mial czym przyhamowac swoje sportowe zapedy;)
faecd Hahaha..... na hamulce przyjdzie pora, i nie bój się o to na pewno będzie PROFI, co do zegarów to może powiem tak. Kiedyś za dobrych czasów kiedy robili na prawdę samochody z krwi i kości, były montowane na wyposażeniu seryjnym takie oto wskaźniki jak: temperatura i ciśnienie ojeju jak i amperomierz, i takie właśnie wskaźniki chcę zamontować w samochodzie. Generalnie one są niezbędne w każdym benzyniaku.
Nie rozumiem po co takie pytania, po co? na co? Jeżeli ktoś nie chce tego to nie montuje i nawet się tym nie interesuje, koniec kropka. Każdy dba i szanuje swój samochód na własną miarę, jednemu podoba się to innemu to, także ja chcę takie coś i prędzej czy później będę miał. Czy muszę mieć R400 takiego samego jak inni w Polsce??? Chyba nie. A mogę się założyć o dobre 0,5 że jak zamontuję pokażę to zaraz się zrobi kolejka, że ja też chcę takie COŚ
oczywiście zegarki montuje się troche inaczej pod innym kontem i pewnie nie będzie trzeba ciąć otworu w maskownicy, ale chciałem pokazać tylko o co mi chodziło
_________________ NIE POTRAFISZ PRZECZYTAĆ TEGO TEKSTU, WCIŚNIJ Ctrl +
Tomaszi, nie musi być żadna specjalna szpachla. Ja kupuję normalną jaka jest w sklepie akurat i robię takie rzeczy. Do tego może przydać się jeszcze mata szklana z żywicą.
U mnie tak to wygląda jak jest w załączniku. Skierowanie prawie na pysk. Jednak idzie to do poprawy bo będę bawił się z ukierunkowaniem i lepszym wykończeniem bo coś się sfałdowała alcantara na dole
R200 Coupe Turbo & V8
Noo, noo Panowie temat idzie w dobrą stronę, prawdopodobnie zostanę przy montowaniu tego na słupek A, na razie szukam na allegro jakiś dobrych zegarków. Prawdopodobnie skuszę się na coś używanego ale renomowanej firmy, chodzi o prawidłowe wskazania, buszuję po innych forach i tam na temat tym Auto Gauger są tragiczne opinie że kłamią i nie wytrzymują pół roku, no chyba że seria SMOKE ale cena jest bez sensu. Bardzo mi się podoba oryginalny zestaw z Audi A6 firmy VDO, jest tam co mnie interesuje temp., ciśnienie oleju, voltomierz, z klasyczną czarną tarczą i podświetlanymi czerwonymi wskazówkami, które notabene będę montował do swych zegarów, no i mają oryginalną chromowaną obwódkę jak na zegarach i pokrętłach nawiewów. A co się tyczy pokręteł nawiewów szykuję małą niespodziankę dla FORUMOWICZÓW, informację może dzisiaj
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum