Witam mam Roverka 416 1.6 16v tourrer i mam pytanko w sprawie montażu gazu, jaki najlepiej zamontowac.I ewentualnie warsztat w który może to zamontowac.jestem z okolic Krakowa proszę o jakąś poradę dziękuję.
Ostatnio zmieniony przez pitalatko Czw Mar 26, 2009 21:18, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 23, 2009 21:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 10 Lut 2008 Posty: 53 Skąd: Berlin
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 21:33
moj ojciec mial rowerka 414 3 lata jezdzil na zwyklej instalce i chodzil bez problemow zrobil nim 80 tys km . ja sobie zalozylem sekwencje i tez nienazekam terz sie elegancko sprawuje
czesc Lapa a sekwęcja II czy III generacji ,pozdrawiam
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Sro Mar 25, 2009 19:21
pitalatko napisał/a:
jak juz to III albo IV generacji byly seqwencje
Instalacje gazowe dzieli się na tzw. generacje. W styczniu 2006 r. istniało 5 typów instalacji zasilanych LPG:
I - instalacja mieszalnikowa (podciśnieniowa lub nadciśnieniowa) bez regulacji składu.
II - instalacja mieszalnikowa (podciśnieniowa lub nadciśnieniowa) z elektroniczną regulacją składu mieszanki.
III - instalacja wielopunktowa, o ciągłym zasilaniu gazem w fazie lotnej.
IV - instalacja wielopunktowa zasilania gazem w fazie lotnej, poprzez elektronicznie sterowane zawory (pot. wtryskiwacze).
V - instalacja wtrysku sekwencyjnego gazu w fazie ciekłej.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 10 Lut 2008 Posty: 53 Skąd: Berlin
Wysłany: Sro Mar 25, 2009 19:50
pitalatko napisał/a:
hmm tego niepamietam to bylo jakies 4 lata temu tyle co pamietam to zeby gaz wlaczyc musial pryzgazowac do 2000tys obrotow a mnie sama sie wlancza przy odpowiedniej temperaturze silnika ale zdaje mi sie ze ty byla instalka II generacji bo byla najtansza.
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 18:27
Witam,
Ja tez mam takiego Tourera 400 silnik 1,6 seria K (tez jest ozdobą Krakowa ) i również myślę nad zagazowaniem go w okolicach lipca Daj proszę znać jak Ci się jeździ na LPG, ile spala w naszych KrK korkach ? no i gdzie zakładałeś gazik ?
Z ojca Mazdą 323 (poj 1,3) '91 jeździłem do gazowników na ul. Hamernia 4 i byłem z nich bardzo zadowolony dlatego zastanawiam się czy by do nich nie podjechać z zagazowaniem mojego Roverka
A i jeszcze jedno pytanie mi się nasunęło, miałeś już może HGF w nim ? bo mi strzeliła uszczelka przy 115 000, zmieniłem ją u Pana Pawła Midowicza i juz 15 000 autko jeździ bez problemów ale mimo wszystko nie ma juz takiego kopa (oczywiście nie wiem czy zmiana uszczelki ma jakiś wpływ) a jakie sa twoje wrażenia (chyba że jesteś szczęśliwcem i jeszcze nie miałeś problemów z uszczelką
Ja gazu jeszcze nie zamontowałem z braku środków pieniężnych lecz nadal jestem bardzo zadowolony ze swojego ROVERKA jeszcze nie robiłem nic z nim jak narazie jest bezawaryjny .Lecz chcę zamotowac hak do niego i nie wiem czy podejdzie od innego auta wersji kombi bo mam od BMW i opla Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum