A tak na serio to sprawdź wyłączniki krańcowe w drzwiach i klapach (maska/bagażnik).
Może przy wyższych prędkościach maska lekko się podnosi i wyłącznik reaguje.
Wysłany: Sro Cze 17, 2009 07:57
Na 100% to jest wina przedniej maski. Spróbuj podregulować czujnik, tak aby wyżej wychodził, albo spróbuj opuścić zamek maski w dół aby ją dociągnął. Nie gwarantuję że w R75 jest taka możliwość, w Toyocie była możliwość regulacji.
Przy "otwartej" masce pokazuje na wyświetlaczu tylko otwartą maskę i bagażnik(tak jest u mnie), a przy nie domkniętych drzwiach pokazuje drzwi.
Więc moim zdaniem trzeba sprawdzić włączniki końcowe przy drzwiach, a maskę zostawić w spokoju.
Przy "otwartej" masce pokazuje na wyświetlaczu tylko otwartą maskę i bagażnik(tak jest u mnie), a przy nie domkniętych drzwiach pokazuje drzwi.
Więc moim zdaniem trzeba sprawdzić włączniki końcowe przy drzwiach, a maskę zostawić w spokoju.
Obstawiam że on nie ma kompa tylko kontrolki a wtedy jest jedna od wszystkiego dzrwi i masek
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Jeżeli tak to zmienia postać rzeczy.
99,9% nie dociśnięta maska nad silnikiem, lub luźny przewód i przy pewnej prędkości zaczyna go "bujać".
Proponuję wyregulować docisk maski, jeżeli nie pomoże sprawdzić czujnik jego podłaczenie i mocowanie.
W swoim miałem tak że przejeżdżający samochód chlapnął wodą z kałuży i za chwilę zapaliła mi się kontrolka.
Ale minęło troszeczkę czasu, wyschło i wszystko wróciło do normy.
Witam.
Ja do tej pory nie mialem problemu z zadna z kontrolek,az tu dzisiaj zapalila sie mi tak jak koledze zip-owi kontrolka od otwarcia drzwi lub jednej z pokryw(nie mam komputera).
Mozliwe jest ze na uaktywnienie sie kontrolki wplynela zla regulacja po zamontowaniu elementów przodu mojej 75 po wymianie wentylatora???
Pozdrawiam.
odepnij czujnik otwarcia klapy silnika, jeśli to on to kontrolka nie będzie się świecić, przetestowane
zgubiłem gumowy kapturek który jest na nim i gdy dostawała się tam woda zaczynała mi się świecić kontrolka, teraz mam spokój, a jeśli znajdę taki kapturek to podłączę z powrotem
Mi właśnie niechcący zleciał ten kapturek Wie ktoś jak założyć?Próbowałem wyciągnąć ten czujnik żeby założyć ten kaptur,ale udało mi się zdemontować tylko tą czarną część,a tą szarą na którą nakłąda się właśnie kaptur nie umiem wyciągnąć,a nie chcę tego ułamać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum