Mam pytanie do znawcow sprzetow car audio czy warto zakupic takowy sprzet? Chodzi mi glownie oto aby w R75 aucie pojawil sie jakis glebszy bas.
JBL GTO2060 Amplifier:
-2-channel amp (bridgeable mono into single channel for BASS)
-2 x 80w RMS in stereo mode (4-ohms)
-1 x 240W RMS in bridged, single channel mode (for subwoofer)
-2 x 250W RMS stereo (2-ohms only)
-Overload protection
JBL GTO1260BR Anniversary Edition Subwoofer
-12" Vented Passive Subwoofer
-Carpeted Enclosure
-Power handling, RMS: 250W
-Power handling, Max: 1000W
-Sensitivity (2.83V/1m):
-92dB Frequency response: 35Hz – 200Hz
-Impedance: 4 ohms
-Dimensions (L x D x H):460mm x 437mm x 360mm
Jezeli nie jestes muzycznym expertem,to mysle ze w zupełnosci Ci to wystarczy do uzyskania dobrego basika.Co do ceny to nie wiem,ale widze ze jestes z UK a tam raczej za te pieniadze to bedzie problem z kupnem samego głosnika.Jeszcze moglbys podac na jakim radyjku miałoby to smigac.
Jezeli zalezy Ci na naprawde fajnym dzwieku,radziłbym zmienic na jakies inne,niestety roverowskie radyjka nie naleza do najlepszych.Ale wiadomo oryginał to oryginał.
Pasowaloby mi bez radia - nie chodzi o tak naprawde o koszta tylko o sentyment do Roverowskiego - co oryginal to oryginal:) - ale jesli trzeba bedzie to trudno.
Kwota jaka chcialbym przeznaczyc hmm ciezko uznac ale mysle, ze ~ 1500 - 2000zl. Sprzet w wiekszosci moglby byc uzywany.
Interesuje mnie napewno wyciszenie bocznych drzwi, wymiana glosnikow 4 x drzwi, podlaczenie calej instalacji w raz ze wzmacniaczem.
Nie jestem muzycznym ekspertem ale chcialbym uslyszec naprawde dobrej jakosci dzwiek wlacznie z glebokim basem i nie chodzi mi tu o łupanke typu "Boom boom boom boom , I want you in my room..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum